Mainos

Hemilä toivoo Fischlerin jatkavan EU:n maatalouskomissaarina

Maatalousministeri Kalevi Hemilä toivoo EU:n nykyisen maatalouskomissaarin, itävaltalaisen Franz Fischlerin jatkavan tehtävässään Romano Prodin uudessa komissiossa. Hemilän mukaan Fischlerin korvaaminen uudella komissaarilla vaikeuttaisi Suomen neuvotteluja kansallisen maataloustukipaketin jatkosta.

-Meidän näkökulmasta olisi äärimmäisen toivottavaa, että Fischler voisi jatkaa. Hän on erittäin taitava ja hyvä komissaari, osaa asiansa ja on hoitanut tehtävänsä hyvin.

Hemilän mukaan Fischler tuntee Suomen erityisongelmat paremmin kuin kukaan muu mahdollinen komissaari, ja on ollut keskeisesti mukana Suomelle räätälöityjä ratkaisuja tekemässä. Hemilä ei halunnut ottaa kantaa ajatukseen, että hän itse olisi mahdollinen maatalouskomissaari, mikäli Suomelta ehdotusta pyydetään.

Hemilä ei myöskään halunnut arvioida milloin hän ottaa vastaan kansliapäällikön tehtävät maatalousministeriössä. Kansliapäällikön sijaisen hakuaika päättyy juhannuksen jälkeen, ja Hemilä oletti pysyvänsä ministerinä ainakin puheenjohtajakauden yli. Suomen EU-puheenjohtajakauden tehtäviin maataloussektorilla kuuluvat mm. kauppapolitiikkaa, eli WTO-neuvottelujen valmistelu. Aiheesta on määrä puhua epävirallisessa ministerikokouksessa Tampereella syyskuussa.

Myös elintarviketurvallisuus nousee esiin, mm. Belgian dioksiiniskandaalin johdosta, Hemilä arvioi. Hän suhtautui torjuvasti Ranskan voimakkaasti markkinoimaan ajatukseen, että EU:lle pitäisi perustaa oma ylikansallinen elintarviketurvallisuutta valvova virastonsa. Hemilän mukaan valvonta on järkevämpi suorittaa kansallisesti, ja jokaisen maan on hoidettava oma tonttinsa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.