Helsinkiläispuisto täpötäynnä juhlijoita – tämä näky pysäytti vappuaaton iltana: "Aivan kuin koronaa ei olisi olemassakaan"

MTV Uutisten toimittaja Aino Haili hämmästyi ihmisten määrästä, jonka hän kohtasi Sinebrychoffin puistossa Helsingissä vappuaaton iltana.

Haili kertoo olleensa liikkeellä avopuolisonsa ja kahden ystävänsä kanssa, kun he päättivät suunnata Koffin puistoon noin iltayhdeksältä. Oletuksena oli, että puistossa olisi tilaa istuskella turvallisin mielin.

Mitä vielä, puisto oli pullollaan valkolakkisia vapun viettäjiä.

– Oli aika hullua, kun kävelimme Hietalahden torilta päin talon kulman takaa ja näimme väenpaljouden. Se oli pysäyttävä hetki. Emme odottaneet, että siellä olisi niin paljon ihmisiä, Haili kertaa.

Maskeja ei näkynyt

Hän kertoo kävelleensä seurueineen sivupolkua Sinebrychoffin puistossa sijaitsevan mäen päälle, josta nelikko jäi seuraamaan absurdia näytöstä sivummalla tiiviistä ihmismassoista.

– Koko puisto oli valtoimenaan täynnä valkolakkeja. Aivan kuin koronaa ei olisi olemassakaan. Kenelläkään ei ollut maskeja. Me vain kuuntelimme ääntä, joka ihmisistä lähti.

Hailin sanojen mukaan porukka näytti opiskelijavoittoiselta. Poliisi seurasi tilannetta usean partion voimin, mutta ei Hailin seurueen ollessa puistossa puuttunut juhlintaan.

Poliisi ja terveysviranomaiset pyysivät jo eilen, ettei aattoiltana kokoonnuttaisi keskustan alueelle, mutta vetoomuksesta huolimatta esimerkiksi Helsingin Kaivopuistoon saapui poliisin arvion mukaan noin tuhat ihmistä. Vetoomus toistettiin tänään.

Haili kertoo seuranneensa tilannetta noin tunnin kello yhdeksän ja kymmenen välisenä aikana, kunnes poistui porukoineen paikalta.

Törkyistä! Vapunjuhlijat jättivät jälkeensä kamalan näyn Helsingissä 0:50

Lue myös:

    Uusimmat