Helsinkiläismies siirtyi sängyltä sohvalle nukkumaan ja sai maksaa virheestään: Naisystävä kaatoi päälle kylmää vettä, viilsi lasinsirulla ja repi vielä peniksestäkin

Helsingin käräjäoikeudessa puitiin vastikään helsinkiläismiehen poikkeuksellisen karua aamuherätystä, jonka uhriksi hän joutui oman käsityksen mukaan siksi, että hän oli jättänyt naisystävänsä sänkyyn yksin ja mennyt itse sohvalle nukkumaan.

Vuonna 1996 syntynyt naisystävä tuomittiin pahoinpitelyistä sakkoihin, sillä hän oli käynyt pahaa-aavistamattoman miehen kimppuun ja muun muassa viiltänyt tätä lasinsirulla.

Välikohtaus sattui vuoden 2017 heinäkuussa Helsingissä.

Ikävä herätys

Oikeudessa mies kertoi heränneensä tapahtumapäivänä siihen, että nainen kaataa hänen kasvoilleen kylmää vettä.

Miehen käsityksen mukaan tempaus oli mahdollisesti reaktio siihen, että hän oli päättänyt aiemmin aamulla siirtyä sängystä sohvalle nukkumaan ilman naista, sillä asunnossa oli kuuma.

Vesiepisodin jälkeen nainen oli miehen mukaan lyönyt häntä, tarttunut lasinsiruun ja ryhtynyt viiltelemään itseään. Kun mies oli yrittänyt puuttua toimintaan, nainen oli viiltänyt myös häntä.

Pian nainen tarttui vielä kiinni miehen penikseen ja repi sitä. Mies sai myös tästä haavan.

Taustalla riitaa?

Tilanne päättyi, kun mies soitti hätäkeskukseen.

Oikeudessa nainen myönsi veden heittämisen, mutta kiisti repineensä miehen sukuelintä. Lasinsirulla hän kertoi huitoneensa hätävarjelutilanteessa. Hänen mukaansa mies oli haukkunut, heitellyt ja kuristanut häntä.

Veden heittämistä nainen selitti kaksikon välisellä riidalla.

Hän kertoi pettyneensä siihen, että hän oli joutunut kiertelemään baareissa miehen ja tämän ystävien kanssa, vaikka hän olisi halunnut viettää aikaa kahdestaan.

Aamulla hän oli toivonut mieheltä anteeksipyyntöä, sillä tämä oli ollut edeltävänä iltana humalassa ja ikävä hänelle.

Tuhansien eurojen korvaukset

Tuomiossaan oikeus päätyi uskomaan miehen versiota tapahtumista. Miehen puolesta puhuivat muun muassa hänen vammansa sekä ensihoitokertomus, jonka mukaan hän oli ollut tapahtuman jälkeen itkuinen, asiallinen ja pelästyneen oloinen.

Nainen tuomittiin pahoinpitelystä 80 päiväsakkoon, joista jää hänen tuloillaan maksettavaa yhteensä 480 euroa.

Lisäksi hän joutuu maksamaan miehelle korvauksia yhteensä vajaat 2800 euroa.

Helsingin käräjäoikeus antoi tuomion hieman yli viikko sitten. Se ei ole vielä lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja