Helsingistä löytyi järkyttävästi pahoinpidelty kanadanhanhi – linnussa hauleja ja siivet kierretty kaksi kertaa toistensa ympäri

7:09
MTV Uutiset Live: Näin eläintenhoitaja Laura Pulli kertoo väkivaltaa kohdanneen hanhen hoitamisesta.

Korkeasaari kertoo Facebook-sivullaan pahoinpidellystä kanadanhanhesta. Eläintarhan mukaan ihmisten eläimiin kohdistama julmuus järkyttää.

Helsingin kaupungin pelastuslaitos toi lauantaina 3.10. Korkeasaaren Villieläinsairaalaan Helsingin Kuusiluodolta löytyneen aikuisen kanadanhanhen. Linnun siivet oli kierretty kaksi kertaa toistensa ympäri selän päälle.

Eläintarha kertoo sairaalan hoitajien irrottaneen linnun siivet toisistaan.

– Heikkokuntoiselle linnulle annettiin kipulääkkeitä ja nesteytystä. Pahasti turvonneisiin ja roikkuviin siipiin laitettiin siteet, kertoo Korkeasaari Facebookissa.

Kanadanhanhi nukutettiin tänään ja tutkittiin tarkemmin. Korkeasaaren mukaan röntgenkuvissa näkyi hauleja siivissä ja rintaontelossa.

– Kipulääkkeistä huolimatta siivet roikkuivat ilmeisesti hermovaurioiden tai hauleista ja vääntämisestä hajonneiden nivelsiteiden vuoksi. 

Korkeasaari kertoo, että ainoa keino auttaa oli kivuton lopetus.

– Lintu oli todennäköisesti haulien haavoittamana heikentynyt Kuusiluodolla tai jo aiemmin ja siksi pahoinpitely onnistui. Tuskin kuitenkaan kovin pieneltä ihmiseltä.

Hanhi lähetetään tutkittavaksi Ruokavirastoon. Asiasta tullaan tekemään myös eläinsuojelu- tai rikosilmoitus.

”Ihmisten eläimiin kodistama julmuus järkyttää kuitenkin aina”

Korkeasaari kertoo, että Villieläinsairaalan hoitajat ja eläinlääkäri näkevät työssään monenlaisia potilaita ja kivuliaita kohtaloita. 

– Ihmisten eläimiin kohdistama julmuus järkyttää kuitenkin aina. 

Korkeasaari muistuttaa, että eläimiin kohdistettu vihapuhe voi kääntyä myös fyysiseksi julmuudeksi. 

– Valkoposkihanhet ja niitä muistuttavat kanadanhanhet, tuntuvat olevan keskusteluissa "vapaata riistaa" ja niiden vihaaminen yleisesti hyväksyttyä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja