Mainos

Helsingin pörssi

Nousuvoittoinen pörssiviikko päätettiin Helsingin pörssissä yleislinjaltaan laskevin kurssein. Meklari-arvioiden mukaan pörssin käänsivät iltapäivällä laskuun lähinnä voittojen kotiutukset.

Hex-yleisindeksin mukaan osakkeiden hinnat halpenivat tänään keskimäärin 0,2 prosenttia. Päivän osakevaihto oli 529 miljoonaa markkaa.

Toimialoista jyrkimmin eli 1,5 prosenttia laski kemianteollisuus. Ryhmän indeksiä pudottivat etenkin Nesteen neljän markan lasku 120 markkaan ja Askon viiden markan notkahdus 350 markkaan. Laskussa olivat myös Orionin molemmat osakkeet.

Myös metsäyhtiöiden osakkeet jatkoivat tänään laskulinjassa, ja kurssilasku tavoitti iltapäivällä myös viime päivinä vahvasti nousseet rakennusteollisuuden osakkeet. Poikkeuksen yleislinjasta tekivät finanssiryhmien osakkeet.

Pankit vahvistuivat keskimäärin 2,1 prosenttia, vakuutusosakkeet 0,3 prosenttia ja sijoitusyhtiöiden osakkeet 0,8 prosenttia. Meritan A-osake kallistui 40 penniä 16,50 markkaan ja B-osake 20 penniä 17,50 markkaan.

Perjantain muita nousijoita olivat TT Tieto sekä Valmet ja Raision Tehtaat. Valmetin nousu oli kaksi markkaa 82 markkaan, mutta osakkeen hinta käväisi kalleimmillaan uudessa 83,10 markan huippuhinnassa. Raision nousu oli 16 markkaa 379 markkaan, joka on osakkeen huippukurssi.

Viikkonousu 3,1 prosenttia

Viikon aikana osakkeiden hinnat vahvistuivat Helsingin pörssissä keskimäärin 3,1 prosenttia. Parhaan nousun kirjasivat vaihtokursseihinsa pankkien ja sijoitusyhtiöiden osakkeet; niiden hinnat kallistuivat viikossa yli 13 prosenttia.

Teollisuusryhmistä viikon aikana kallistuivat etenkin metallin, elintarvikeyhtiöiden ja Nokian osakkeet. Nokian A-osakkeen hinta nousi viikossa kymmenen markkaa 307 markkaan ja K-osakkeen 9,10 markkaa 306,10 markkaan. Tämän päivän vaihdetuin yhtiö oli Nokia 130 miljoonalla markalla. Meritan vaihto oli 58 miljoonaa, Valmetin 50 miljoonaa, Huhtamäen 28 miljoonaa ja Kemiran 25 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.