Mainos

Helsingin kaupunginteatteri juhli sataa vuottaan

Juhlassa puhunut presidentti Halonen on huolissaan lasten- ja nuortenteatterin saatavuudesta.

Presidentti Tarja Halonen korostaa teatterin merkitystä yhteiskunnan suunnan näyttäjänä. Sen vuoksi teatterin on oltava kaikkien suomalaisten ulottuvilla varallisuuteen ja asuinpaikkaan katsomatta. Tasavallan presidentti puhui Helsingin kaupunginteatterin 100-vuotisjuhlassa tänään.

- Teatteri on kautta vuosisatojen voinut olla joko hallitsijoiden ja valtaapitävien teatteria tai sitten kansan keino tulkita yhteiskuntaa ja kritisoida valtaapitäviä. Teatterin suuri voima on sen suora yhteys yleisöön. Teatteriesitys on vuorovaikutuksellinen, yhteisöllinen tapahtuma, totesi presidentti Halonen.

Erityistä huolta on presidentin mielestä syytä kantaa lasten- ja nuortenteatterin saatavuudesta. -Siinä on kyse sekä yksilön että yhteiskunnan tulevaisuuteen panostamisesta.

Näyttely peilaa teatterin historiaa

Osana teatterin satavuotisjuhlia suuren näyttämön lämpiötiloihin on koottu näyttely kaupunginteatterin historiasta. Näyttely keskittyy erityisesti toimintavuosiin 1965-2007, mutta näyttää välähdyksiä myös teatterin edeltäjien historiasta, alkaen Kansan Näyttämön perustamisvuodesta 1907.

Eri teatterit ovat vuosien kuluessa yhdistyneet. Helsingin kaupunginteatteri aloitti toimintansa vuonna 1965 Helsingin kansanteatteri-työväenteatterin pohjalta

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.