Mainos

Helsingin kaupunginmuseon kävijämäärät nousivat pilviin

Pääsymaksujen poisto kasvatti Helsingin kaupunginmuseon kävijämääriä ennennäkemättömästi viime vuonna. Kaupunginmuseon kaikkien näyttelypaikkojen yhteenlaskettu kävijäluku oli 154 349, mikä merkitsee 112 prosentin kasvua edellisvuoteen nähden.

Tärkein syy museoiden suosion huimaan nousuun on tietenkin vuoden alussa voimaan tullut pääsymaksuttomuus, mutta osansa on myös monilla laajaa yleisöä kiinnostaneilla näyttelyillä ja tapahtumilla sekä tehostuneella viestinnällä.

Kaupunginmuseon kohteista suosituin oli museon päärakennus Sofiankatu 4:ssä, jossa kävi 46 667 vierasta. Toiseksi suosituin kohde, Sederholmin talo, keräsi 33 270 kävijää Yhtä juhlaa -näyttelyllä ja erityisesti kesäkuun kustavilaisella kahvilatapahtumalla, joka houkutteli kuudessa päivässä lähes 10 000 asiakasta.

Muista näyttelypisteistä vilkkaimmin ovi kävi uudistuneessa Kulttuuritehdas Korjaamon yhteydessä toimivassa Ratikkamuseossa sekä Tuomarinkylän kartanomuseossa ja Lastenmuseossa.

Kävijätutkimukset osoittavat hämmästyttävästi, että yli 90 prosenttia kävijöistä on pitänyt näkemäänsä näyttelyä hyvänä tai erittäin hyvänä.

Helsingin kaupunginmuseon johtaja Tiina Merisalo katsoo toiveikkaana myös alkavaa vuotta. -Emme jouda lepäilemään laakereilla henkseleitä paukutellen vaan jatkamme samaan tahtiin. Uskomme, että muun muassa helmikuussa Hakasalmen huvilassa avattava haastava Varokaa, mustalaisia! Väärinymmärryksen historiaa -näyttely kiinnostaa yleisöä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.