Makumuistoja-ohjelmassa kokataan kasvisruokaa.
MTV3-kanavalle palanneessa Makumuistoja-ohjelmassa vieraillaan Saarten tyttäret -kuoron luona. He valmistavat Jenni Kokanderille ja Kari Lumikerolle kasvisruokaa.
Saarten tyttärien punajuurikeitto (noin neljälle)
1 sipuli
1 omena
400 g punajuurta
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
7 dl vettä
kasvisliemikuutio
mustapippuria maun mukaan
100 g fetajuustoa
(1 timjaminoksa, koristeluun)
Kypsennä punajuuret etukäteen kuorineen. Kuori lähtee kypsistä, jäähtyneistä punajuurista näppärästi hieromalla.
Pilko sipuli ja valkosipuli, ja kuori sekä lohko omena ja punajuuret.
Kuullota sipuleita kattilassa öljyssä viisi minuuttia. Lisää vesi, omena, punajuuret ja mausteet. Kun vesi kiehuu, lisää liemikuutio. Anna kiehua maltillisella lämmöllä n.40 minuuttia tai kunnes kasvikset pehmenevät.
Jos haluat keitosta paksua, kaada osa vedestä pois. Murusta feta keittoon ja soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi ja samettisen pehmeäksi.
