Heli Koivula-Kruger lopettaa uransa

Vuonna 2002 kolmiloikan EM-hopeaa voittanut Heli Koivula-Kruger joutuu lopettamaan urheilu-uransa. Koivula-Krugerin oli määrä kilpailla vielä Helsingin elokuisissa MM-kilpailuissa, mutta jalkavammojen takia hän ei ole pystynyt valmistautumaan kunnolla kesän päätapahtumaan.

Koivula-Krugerin lopettamispäätös kypsyi valmiiksi jo kevättalvella. Hän tiedotti päätöksestään torstaina STT:lle.

- Kärsin syksyllä jatkuvasti nilkkavaivoista, joten päätin marraskuussa siirtää harjoittelun painopistettä kolmiloikan sijasta pituushyppyyn. Vaivat eivät kuitenkaan hellittäneet, vaan kivut jatkuivat akillesjännevaivoina molemmissa jaloissa. Täysipainoinen harjoittelu ja valmistautuminen Helsingin MM-kisoihin ei edennyt odotetulla tavalla, joten tein päätöksen lopettaa urheilun, Koivula-Kruger kertoo.

Koivula-Krugerin uran urheilullinen huippuhetki oli Münchenissä voitettu kolmiloikan EM-hopeamitali. Lisäksi uralle mahtuu muun muassa Edmontonin MM-kilpailujen kolmiloikan viides sija vuodelta 2001 ja pituushypyn nuorten MM-hopeamitali vuodelta 1994.

Hyppääjä itse muistelee päällimmäisenä urheilupiirien loistavaa tunnelmaa, hyviä ystävyyssuhteita ja läheisten ihmisten kannustusta.

- Minulle urheilu on ollut tiimityötä ja tahdon kiittää tahoja, joita ilman urheiluni ei olisi onnistunut. Kiitän perhettäni ja ystäviäni tuesta sekä erityisesti valmentajaani Osmo Ylitaloa.

Vauva tulossa

Heli Koivula-Kruger tiedotti torstaina myös urheilu-uran jälkeisistä suunnitelmistaan. Koivula-Kruger jatkaa työskentelyä monenlaisissa projekteissa, jotka ovat alkaneet jo hänen aktiiviuransa aikana. Lisäksi Koivula-Kruger ja hänen aviomiehensä Frantz Kruger ilmoittivat odottavansa perheenlisäystä.

- Urheiluelämä on takana, ja uusi mielenkiintoinen jakso elämässä alkaa. Iloinen perhetapahtuma raskaus vie elämääni nyt uuteen suuntaan, hyväntuulinen Koivula-Kruger kommentoi.

Koivula-Krugerin pitkäaikaiset yhteistyökumppanit ovat olleet tukemassa urheilijaa myös uran päättymiseen liittyvissä vaiheissa. Sponsorien mukaan Koivula-Kruger on antanut suomalaiselle urheilulle paljon, ja nyt on aika siirtää askelmerkit seuraavalle paikalle, aktiiviuran jälkeiseen aikaan.

Suomen urheiluliiton puheenjohtaja Ilkka Kanerva kommentoi Koivula-Krugerin päätöstä kypsän urheilijan päätökseksi.

- Heli on tehnyt uskomattoman arvokasta työtä suomalaisen yleisurheilun eteen jo pitkään. Hän on toiminut uuden naisurheilijasukupolven keulakuvana ja tuonut myös paljon kaivattua arvokisamenestystä Suomelle, Kanerva totesi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja