Heleniuksen "MM-ottelulle" kovaa ryöpytystä: Ei lähellekään

Robert Heleniuksen tulevan ottelun promotyössä ei ole värikynää säästelty. Tiedotteessa puhutaan jopa "MM-ottelusta", mutta nämä puheet MTV Sportin nyrkkeilyasiantuntija Risto Meronen tyrmää täysin.

Helenius kohtaa 2. huhtikuuta Helsingissä ranskalaisen Johann Duhaupas'n. Kyseessä on virallisesti "WBC-liiton Silver-luokan MM-ottelu". WBC-liitto kylläkin arvostetaan suurten joukkoon, mutta samaa ei voi sanoa tästä alaluokasta.

– Ei tämä maailmanmestaruus ole ollenkaan. Ei lähellekään. Voidaan puhua jostain WBC-liiton alemmasta tittelistä, joita on hirveä määrä. Mutta maailmanmestaruudesta ei voi missään tapauksessa puhua, Meronen linjaa MTV Sportille.

– Oikeassa maailmanmestaruusottelussa mestari puolustaa ykköshaastajaa vastaan. Jos mestaruus on avoin, niin rankingin ykkönen ja kakkonen ottelevat vastakkain. Silloin on kyse mestaruusottelusta. Boxrecin listalla, joka on seuratuin ja puolueeton, Helenius on 33:s ja Duhaupas 38:s. En ihan äkkiä puhuisi maailmanmestaruudesta.

WBC-liiton mestaruusvyötä pitää hallussaan Deontay Wilder, joka tyrmäsi syyskuussa juuri Duhaupas'n. Ykköshaastaja on venäläinen Aleksandr Povetkin, joka on edellinen Silver-luokan mestaruusvyön haltija. Sinne on Heleniuksella vielä pitkä matka. Voitolla hän nousisi 10-15 parhaan joukkoon.

– Duhaupas'ta vastaan tulee voitto, Meronen toteaa luottavaisesti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja