Helena Lindgren paljastaa kauneutensa salat

Hyvän olon ja kauneuden kirjan (Otava) julkaissut Helena Lindgren aikoo huolehtia itsestään ja kauneudestaan aivan loppuun saakka. Vanheneminen ei huoleta muutama vuosi sitten viisikymppisiä viettänyttä naista, vaan hän pyrkii tekemään jokaisesta elinpäivästään mahdollisimman hyvän. Lue tästä Helenan vinkit, joilla sinäkin voit tähdätä kauneuteen ja parempaan oloon!

Laulaja Helena Lindgren on kerännyt itselleen päivittäisiä kauneusrutiineja pikkuhiljaa vuosien myötä. Osa on peräisin vanhemmilta sisarilta ja äidiltä, ja osa on tarttunut matkaan pitkän muodin ja kauneuden parissa tehdyn uran myötä. Rutiineiden ansiosta Helenan ei ole tarvinnut muuttaa kauneudenhoitotottumuksiaan edes ikääntymisen myötä.

– En ole huomannut vartalossani tai aineenvaihdunnassani kummempia muutoksia. En ole joutunut edes lisäämään liikuntaa. Kun on koko ajan säännöllisesti tehnyt asioita, elimistökin säilyttää rytminsä, Helena Lindgren pohtii.

Hän ei myöskään pelkää vanhenemista.

– Sen näkee sitten, kuinka se vaikuttaa. En tuhlaa energiaani sen ajatteluun, vaan yritän tehdä jokaisesta päivästä mahdollisimman hyvän.

– Vanheneminen tapahtuu jokaiselle ja on luonnollinen asia. Nuoruuden palvonta alkaa sitä paitsi laantua yhteiskunnassa. Monet 60-vuotiaat tähdet ovat kovassa huudossa, ja 40–60-vuotiaita naisia käytetään kosmetiikkamalleina.

Helena aikoo jatkaa itsensä hoitamista myös vuosien kertyessä niin kauan kuin vain pystyy.

– Kauneudenhoidossa ei saa koskaan luovuttaa! hän muistuttaa.

Helenan iho on aina ollut hyväkuntoinen, mutta herkkä.

– Olen vahvistanut sitä ottamalla kalaproteiinia sisäisesti. Lisäksi kuorin mineraalisuolalla kasvojen ja vartalon ihon pari kolme kertaa viikossa.

Vaikka Helena joutuu työnsä vuoksi käyttämään paljon meikkiä, vapaa-aikanaan hän antaa kasvojensa olla luonnollisina kauppaan tai lenkille mennessään.

– Kun tulen päivän päätteeksi kotiin, pesen heti meikin pois ja annan ihon levätä hetken myös ilman voiteita, Helena kuvailee.

Lue tästä Helenan vinkit kauneuteen ja hyvään oloon:

Löydä omat rutiinisi ja noudata niitä

Elämässä täytyy noudattaa rutiineja, ja ottaa ne käyttöön kaikessa, mitä tekee. Se ei paljoa vaadi, riittää kun näkee vähän vaivaa. Toki siinä silti tarvitaan itsekuria, kuten esimerkiksi työnteossakin.

Liiku joka päivä

Joka päivä pitäisi liikkua edes vähän. Jos ei ennätä kuntosalille, niin aamuvoimistelu ja iltavenyttelykin auttavat pitkälle. Myös hyötyliikunta kannattaa, eli olisi hyvä kävellä portaat ja kaikki mahdolliset välit eikä vain istua autossa.

Kosteuta ihosi

Nykyään valikoimat ovat niin hyviä, että jokainen löytää omalle ihotyypilleen sopivan kosteusvoiteen. Sen verran puolustan laadukasta kosmetiikkaa, että siinä voiteet ovat riittoisampia. Ihon pinta kaipaa aina joka tapauksessa edes jonkinlaista hoitoa, sillä esimerkiksi ultraviolettisäteet ja saasteet ovat nykyään voimakkaita. Jos kokonaan jättää ihonsa ilman kosteutusta, se kostautuu vanhempana. Iho on lisäksi syytä puhdistaa iltaisin, vaikka ei käyttäisi meikkiäkään. Itse annan ihon hengittää puhdistuksen jälkeen hetken ajan kokonaan ilman voiteita.

Vältä aurinkoa

Vaikka tykkäänkin auringosta, vältän sitä. En koskaan makaa aurinkoa ottamassa, vaan väriä tulee sen verran kuin tulee, kun kävelen rannalla tai liikun ulkona. Ihoni suojaan vaatteilla tai aurinkovoiteilla, enkä ole koskaan polttanut itseäni. Syön myös kesäisin aurinkopillereitä, jotka suojaavat ihoa ja estävät sitä palamasta.

Sano ei dieeteille

Minun on ollut aina helppo pitää linjani. En ole koskaan ollut millään dieetillä. Dieetille kannattaakin ryhtyä ainoastaan, jos on päästänyt itsensä repsahtamaan ja haluaa päästä terveemmän elämän alkuun. Jojottelu on pahinta. Painonvaihteluja on hyvä välttää myös siksi, jotta iho ei pääse venymään. Jätä myös ruokavaliostasi pois kokonaan sipsit, pullat, valkoinen leipä ja vahvasti sokeroidut juomat. Korvaa välipalat esimerkiksi hedelmillä ja pähkinöillä.

Koskaan ei ole liian myöhäistä

Vaikka olisikin päässyt jo viisikymppiseksi ilman sen kummempia kauneudenhoitorutiineja, ei hanskoja kannata lyödä silti tiskiin lopullisesti. Koskaan ei ole liian myöhäistä, ja aina kannattaa aloittaa itsestään huolehtiminen. Kauneus on myös tunneasia: kun on syönyt puhdasta ja ravitsevaa ruokaa ja liikkunut hyvin, tulee aivan ihana olo, joka luo myös ulkoista kauneutta. Mitä parempi olo on sisältä päin, sitä kauniimmin se hehkuu myös ulos.

Extra: Pikapelastus mökkikunnosta kauniiksi

Jos kesällä on päässyt hautautumaan mökkivaatteisiin ja kumppareihin ja tukka roikkuu hikisenä pitkin naamaa, on nopea pelastus ennen ihmisten ilmoille päätymistä mahdollinen.

– Mene saunaan ja kuori ihosi suolalla ja voitele ihanalla voiteella. Ihana kylmä suihku tai järvi- tai merivesi toimivat pikavirkistäjinä. tee sitten kevyt meikki: tasoita kasvojen iho värillisellä kosteusvoiteella, anna hehkua aurinkopuuterilla ja laita huoliin ihanaa tuoksuvaa huulikiiltoa, Helena ohjeistaa.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat