Heikkinen Myllylän ja Isometsän jäljillä

Matti Heikkisen yllätyspronssi oli riemastuttava uutinen suomalaiselle maastohiihdolle. Edellisestä suomalaisen mieshiihtäjän voittamasta arvokisamitalista oli ehtinyt kulua kymmenen vuotta.

1999 Ramsaun MM-kisoissa Mika Myllylä hiihti 50 kilometrin voittoon, ja otti samoissa kisoissa kaksi muutakin kultamitalia ja yhden hopean.

Kaksi vuotta Ramsaun jälkeen, 2001, Myllälä oli mukana lähettämässä suomalaista mieshiihtoa vuosikymmenen mittaiselle erämaavaellukselle käryämällä dopingista. Toinen Lahden kärykarpaaseista, Jari Isometsä, oli kuitenkin ehtinyt antaa alkusysäyksen Heikkisen uralle tekemällä kajaanilaisnuorukaiseen lähtemättömän vaikutuksen.

- Se oli oma aikakautensa. 2001 kääntyi uusi sivu. Töitä on tehty kovasti. Meillä on miehissä kapea kärki, mutta paljon potentiaalia, Heikkinen arvioi Ramsaun jälkeistä vuosikymmentä.

Yksi jäänne hiihdon entiseltä aikakaudelta oli kuitenkin Liberecissäkin mukana. Perjantain kisan voitti 38-vuotias Andrus Veerpalu, joka hiihti Ramsaun viidelläkympillä hopeaa Myllylän perässä. Veerpalulle mestaruus oli pitkän uran neljäs arvokisavoitto.

- Hän on pystynyt siirtymään aikakaudelta toiselle, Heikkinen arvioi Veerpalun voittoa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat