He selvisivät syövästä

Useat suomalaisjulkkikset ovat parantuneet syövästä.

Heitä syöpä ei lannistanut.

Riki Sorsa

Laulaja Riki Sorsalla todettiin kurkkusyöpä maaliskuussa 2006. Sairauden takia Sorsa luopui musiikkiurastaan, mutta selätettyään syövän hän on tehnyt jonkin verran keikkoja. Sairauden jälkeinen ensimmäinen julkinen esiintyminen tapahtui Zoom ry:n 45-vuotisjuhlissa marraskuussa 2008. Sorsa on toiminut myös Syöpäsäätiön pr-miehenä ja ravintoloitsijana.

Kari Vepsä

Kari Vepsälle diagnosoitiin eturauhassyöpä viime talvena. Toukokuussa tehdyssä leikkauksessa laulajalta poistettiin eturauhanen kokonaan. Vepsä on puhunut julkisuudessa avoimesti sairaudestaan, koska haluaisi, että viisikymppiset miehet kävisivät säännöllisesti kontrolleissa, jotta eturauhassyöpä huomattaisiin ajoissa.

– Alkuvaiheessahan tämä on ihan oireeton tauti. Kun oireita alkaa olla, on jo liian myöhäistä, Vepsä kertoi MTV3.fin Viihdeuutisille elokuussa.

Mato Valtonen

Viihteen monitoimimies Mato Valtonen kävi noin vuosi sitten tarkastuttamassa lääkärissä luomensa. Diagnoosi oli tyly ja hänen todettiin sairastuneen melanoomaan.

– Sairaus johtui osittain alkoholista. Silloin nuorena saattoi sammua aurinkoon ja aurinkorasvoja tosimiehet eivät käytä, Valtonen kertoi Iltalehdelle.

Nyt Valtosella on terveen paperit.

– Soitto Töölön sairaalasta tuli sovittuna päivänä, ja puhtaat paperit tulivat. Toistaiseksi kaikki kuopsuteltu pois, mutta riskiryhmää edustetaan, Valtonen kertoo tänä syksynä julkaistussa kirjassaan ja toteaa, että seuraavat viisi vuotta menee tarkkailussa.

Mikael Jungner

Nykyinen kansanedustaja ja Yleisradion entinen toimitusjohtaja Mikael Jungner sai maaliskuussa 2005 diagnoosin eturauhassyövästä. Alkuperäinen ennuste oli huono, eikä hänelle annettu paljon toivoa. Kuitenkin hän parani kokeellisten hoitomuotojen ansiosta.

Saku Koivu

Jääkiekkoilija Saku Koivu sairastui syöpään kymmenen vuotta sitten, mutta parani sairaudestaan ja teki paluun NHL-kaukaloon.

– Alkupäivinä teimme päätöksen, että pyrimme joka päivä löytämään jotain positiivista, minkä vuoksi hymyillä, olla kiitollinen ja onnellinen. Ainakin meillä oli iso juttu se, ettemme antaneet negatiiviselle ajatukselle valtaa, vaan pyrimme olemaan niin hyvällä mielellä kuin mahdollista. Oma mieli on kuitenkin erittäin iso osa paranemisprosessia, Koivu kertoi MTV3:lle paranemisestaan.

Eetu Pöysti

Miss Suomi Essi Pöystin pikkuveli, jääkiekkoilija Eetu Pöysti, sairastui imusolmukesyöpään alkuvuodesta 2009. Ennuste oli hyvä ja hoidot aloitettiin heti. Paluun SM-liigaan hän teki parannuttuaan saman vuoden marraskuussa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat