He ovat Lego Masters Suomi -kauden voittajat

Finaali 1:30
Näin kaksikko reagoi voiton ratkettua! Katso video!

LEGO Masters Suomi -ohjelman voiton nappasivat nimiinsä Tino ja Julius. 

Tänä keväänä alkoi Suomen taitavimman legorakentajan metsästys. Etsintä saatiin päätökseen, sillä LEGO Masters Suomi huipentui torstaina finaaliin, jossa toisistaan mittaa ottivat Hanna ja Nelly, Julius ja Tino sekä Peter ja Ville.

Voittajaksi ohjelman tuomarin Esa Nousiaisen, aiemmin kisasta pudonneiden kilpailijoiden sekä kutsuvieraiden äänillä selvisivät lopulta Julius Alanen jaTino Poutiainen. Voittajakaksikko palkittiin LEGO Masters -tittelin lisäksi 10 000 eurolla ja LEGO-pokaalilla.

Kilpailun aikana legorakentajat ovat luoneet unelmien huvipuistoja, Muumi-aiheisia dioramoja, satojen kilojen kuormaa kestäviä siltoja ja paljon muuta.  Finalistit saivat rakentaa, mitä ikinä halusivat. Tinon ja Juliuksen voittajatyö oli kuivuudesta kärsivä aavikkokaupunki steam punk -hengessä. Kaupungin elintärkeitä vesivarastoja himoitsee hullu keksijä mekaanisen lohikäärmeensä kanssa.

– Jo ohjelmaan pääseminen oli uskomatonta, joten voittaminen oli unelmien täyttymys! Voitto ei kuitenkaan ole kaikki kaikissa, sillä sitäkin hienompaa on ollut päästä näyttämään omia rakennelmia ja osoittamaan, että legorakentaminen voi olla myös teinien ja aikuisten oikea harrastus, Julius sanoo.

– Mielestäni eräs suurimmista vahvuuksistamme kilpailussa oli ajankäytön suunnittelu. Mietimme todella tarkasti malliemme kokoa jo heti suunnittelun alkuvaiheissa, ja varasimme riittävästi aikaa myös motorisoitujen toimintojen testaukselle ja tarvittaessa korjaamiselle, Tino tiivistää tiedotteessa.

Katso jo ennakkoon kisaajien jakson aikana aikaansaamat teokset: 

Tinon ja Juliuksen lopputyö: Höyrykaupunki 0:32
Tinon ja Juliuksen lopputyö: Höyrykaupunki

Tino ja Julius: Muumipeikko ja pyrstötähti 0:32
Tino ja Julius: Muumipeikko ja pyrstötähti

Tinon ja Juliuksen leppäkerttu maailmanpyörä 0:41
Tinon ja Juliuksen leppäkerttu maailmanpyörä

Tinon ja Juliuksen vanha pelikone 0:49
Tinon ja Juliuksen vanha pelikone

Tino ja Julius: Kalmantuoksuisen sillan luurankoaarre 1:31
Tino ja Julius: Kalmantuoksuisen sillan luurankoaarre

LEGO Masters Suomi torstaisin klo 20 alkaen MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat