Mainos

He ovat eduskuntavaalien vanhin ja nuorin ehdokas – 95 ja 18 vuotta!

Eduskuntavaalien vanhin ehdokas on 95-vuotias vuorineuvos Paavo V. Suominen, joka saattaa olla historian vanhin eduskuntavaaliehdokas. Nuorin ehdokas taas on piraattipuoleen listoilla oleva Miro Pulliainen, joka pyrkii eduskuntaan Helsingin vaalipiiristä.

Paavo V. Suominen on perussuomalaisten Tampereen varavaltuutettu ja tiettävästi vanhin eduskuntaan koskaan pyrkinyt. Nyt hän pyrkii eduskuntaan Pirkanmaan sitoutumattomien listalta.

 – Lähdin ehdolle, koska niin moni on pyytänyt. Eduskuntaan tarvitaan ikäihminen, joka tietää kuinka työllistää, Suominen kertoo.

Esikuvana Suominen pitää Franklin D. Rooseveltin New Dealin rakennushankkeita.

–Suomessa on paljon tekemätöntä työtä, jota ihmisille tulisi tarjota, hän toteaa.

Suomisen kunto on ikään nähden erinomainen. Lukea näkee ilman laseja ja veriarvot ovat hyvät. Heikentynyttä kuuloa parantaa pian saatava implantti.

– Salaisuuteni on, etten ole koskaan juonut tai polttanut. Sain juuri uuden ajokortinkin, joka on voimassa satavuotiaaksi asti, Suominen nauraa.

"Politiikka on kaikkien asia"

Eduskuntavaaliehdokkaista kolme on 18-vuotiaita. Heistä nuorin on tammikuussa 1997 syntynyt piraatti Miro Pulliainen, joka pyrkii eduskuntaan Helsingin vaalipiiristä.

– Olen ollut aina kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista. Erityisesti nuoret ovat liian vähän mukana yhteiskunnallisessa toiminnassa, Pulliainen kertoo.

Hänen mielestään eduskunnassa pitäisi olla ihmisiä kaikista ihmisryhmistä ja ikäluokista, jotta eri ihmisten tarpeet tulisivat kuulluksi.

Politiikkaan lähtemällä Pulliainen haluaa kannustaa ihmisiä poliittiseen toimintaan.

– Ei kaikkien tarvitse olla poliitikkoja. Ihmisten pitäisi kuitenkin seurata tarkemmin, mitä yhteiskunnassa tapahtuu. Politiikka on kaikkien asia.

Pulliaisen mukaan monilla saattaa olla mielikuva, ettei nuorilla ole mitään asiaa eduskuntaan.

– Ihan kuin nuoret eivät tietäisi mistään mitään. Se on hölmöä, ei ketään voida tuomita yksittäisen ominaisuuden perusteella.

Ehdokkaiden keski-ikä pysynyt samana

Puolueet lyhenteineen

KTP Kommunistinen Työväenpuolue
Köyh. Köyhien Asialla
STP Suomen Työväenpuolue
SKP Suomen Kommunistinen Puolue
KD Suomen Kristillisdemokraatit
PS Perussuomalaiset
Kesk. Suomen Keskusta
IPU Itsenäisyyspuolue
M11 Muutos 2011
Kok. Kansallinen Kokoomus
SDP Suomen Sosialidemokraattinen Puolue
RKP Ruotsalainen kansanpuolue
Vas. Vasemmistoliitto
Vihr. Vihreä liitto
PP Piraattipuolue

Ehdokkaiden keski-ikä 45,8 vuotta. Keski-ikä on hieman noussut, sillä viime eduskuntavaaleissa 2011 keski-ikä oli 45,4 vuotta. Toisaalta 2007 keski-ikä oli 46,4 vuotta ja 2003 46,2 vuotta. Hakijoiden keski-ikä on hieman matalampi kuin kansanedustajien, joiden keski-ikä läpipäästessä 2011 oli 48 vuotta.

Puolueista korkein keski-ikä on kommunistisella työväenpuoleella, jonka ehdokkaiden keski-ikä on 63. Nuorimpia ehdokkaat ovat taas piraattipuolueessa, jossa keski-ikä on vain 32 vuotta. Seuraavaksi nuorimpia ehdokkaat ovat vihreissä, joiden keski-ikä on 40 vuotta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.