Mainos

Hauskaa tietokoneella - ilman nettiä

Jumissa kotona läppärin kanssa, ilman nettiä? Koneen kanssa voi pitää hauskaa myös ilman internetyhteyttä. Löydä uudelleen vanhat pelit ja ominaisuudet, joiden avulla viihdyt nettiyhteyttä odotellessasi.

Wikihow.com neuvoo Windows-käyttäjiä viihtymään ilman nettiä. Ota netittömästä koneesta kaikki irti!

Siivoa ja järjestä

Siivoa tietokoneesi työpöytä. Poista pikakuvakkeet, joita et käytä viikoittain. Siivoa työpöydälle tallentamasi kuvat ja muut tiedostot omiin kansioihinsa. Jos et pysty järjestämään kaikkea, tee väliaikainen "tallennetut" -kansio, johon siirrät joutavan sälän. Ihaile puhdasta työpöytääsi.

Organisoi omat tiedostosi! Ovatko kuvasi yhtä onnellista sekamelskaa, jossa joulu- ja bilekuvat elävät rinta rinnan? Jaottele kuvasi päivämäärän tai tapahtuman mukaan. Tämä helpottaa tiettyjen kuvien löytämistä huomattavasti. Tallenna jatkossa kaikki kuvat omiin päivämäärillä varustettuihin kansioihinsa.

Varmuuskopioi kuvasi ja tärkeät tiedostot esimerkiksi ulkoiselle kovalevylle. Tulosta tekstit, joita et koskaan ole saanut aikaiseksi printata ulos koneestasi.

Pelaa ja kirjoita

Kirjoita. Avaa tekstinkäsittelyohjelma ja päästä piilevä taiteilijasi esiin! Aloita tajunnanvirralla, ja kokeile myöhemmin luoda lyhyitä novelleja. Riipustele. Kirjoita kirje, jonka printtaat ja lähetät.

Jos kirjailijanurasi ei lähde nousuun, käytä kirjoitusohjelmaa muuhun hyödylliseen. Suunnittele kortteja ja huoneentauluja tekstinkäsittelyohjelmalla. Lisää kuvia ja piirroksia teksteihisi. Voit myös askarrella kalenterin lahjaksi läheiselle. Käytä kuvankäsittelyohjelmaa apuna.

Tarkista, millaisia pelejä koneessasi on. Yllättävää kyllä myös vanha peliklassikko miinaharava on äärimmäisen addiktoiva peli, jonka äärellä aika kuluu. Myös vapaakenttä -korttipeli kuluttaa mukavasti aikaa, ja se on hieman pasianssia haastavampi.

Pelaa tietokonepeliä, joka ei vaadi nettiyhteyttä.

Skannaa ja karkaa

Tee levyn eheytys ja aja viruksentorjuntaohjelma. Skannaa koneesi läpikotaisin; tämä vie normaalisti niin paljon aikaa, että se jää helposti tekemättä. Nythän sinulla kuitenkin on aikaa, vai mitä?

Jätä kone skannaamaan itsekseen ja siirry raikkaaseen ulkoilmaan. Netti palaa aikanaan, palaa sinäkin vasta sitten. Nauti ulkoilmasta!


Helmi myös Twitterissä, tutustu!

MTV3/Helmi/Maria Aarnio

Lähde: Wikihow.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.