Mainos

Hasta la vista, baby - Schwarzenegger jättää kuvernöörin pestinsä

Entisen kehonrakentajan ja elokuvatähden Arnold Schwarzeneggerin kausi Kalifornian osavaltion kuvernöörinä päättyy tänään.

Seitsemän vuoden aikana Schwarzenegger työskenteli aktiivisesti ympäristöasioiden ja energiatalouden parissa. Aikaa kuvernöörinä varjosti osavaltion synkeä taloustilanne, jonka takia Kaliforniaan jouduttiin jopa julistamaan hätätilanne.

Vastoinkäymisistä huolimatta Schwarzenegger puolustaa kaikkia päätöksiään, uutistoimisto AFP kertoo.

- Hallintokauteni saavutukset punnitaan historiankirjoissa. Jätän kuitenkin virkani ylpeänä saavutuksistani, Schwarzenegger toteaa.

Schwarzenegger hyödynsi aktiivisesti sosiaalista mediaa. Hänen viikoittaiset puheensa osavaltion tilanteesta julkaistiin YouTubessa. Mikroblogipalvelu Twitterissä seuraajat pääsivät näkemään valokuvia niin työhön kuin vapaa-aikaankin liittyen, ääni- ja kuvatallenteita ja jopa suoria lähetyksiä eri tapahtumista, joihin Schwarzenegger osallistui.

Kalifornian uudeksi kuvernööriksi on nimitetty demokraatti Jerry Brown. Schwarzenegger on republikaani, ja syksyllä huhuttiinkin uuden kuvernöörin pyörtävän useita viran jättävän aloitteita ja päätöksiä.

Jääkin nähtäväksi, mitä 63-vuotias entinen toimintatähti tekee seuraavaksi.

Schwarzenegger valotti tulevaisuuttaan LA Timesille antamassaan haastattelussa. Hän saattaa siirtyä liikemaailmaan, kirjoittaa omaelämäkerran tai järjestää luentokiertueen.

Huhujen mukaan Schwarzenegger liittyy presidentti Barack Obaman kabinettiin ympäristöön liittyvän tehtävän kautta.

Uraansa Hollywoodissa Schwarzenegger tuskin kokonaan unohtaa. Viime kesänä hän palasi valkokankaalle tekemällä pikkuroolin elokuvassa The Expendables, jossa hänen vitsailtiin haluavan Yhdysvaltojen presidentiksi.

Katso Arnoldin viimeinen YouTube-puhe:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.