Mainos

Hassi äänestää Emua vastaan

Vihreän liiton puheenjohtaja Satu Hassi aikoo äänestää Emuun liittymistä vastaan, kun puolueen eduskuntaryhmä ja valtuuskunta päättävät asiasta. Hassi kertoi kannastaan tänään kaksi päivää ennen vihreiden virallisen näkemyksen määrittävää yhteiskokousta.

Hassin mielestä valtuuskunnan käsittelyyn tulevassa Emu-jäsenyyttä koskevassa esityksessä ei myöskään pidä kytkeä toisiinsa Emu-ratkaisua ja puolueen pysymistä hallituksessa, kuten vasemmistoliitto teki jäsenäänestyksessään. Hassin mukaan päätös on tehtävä puhtaasti asiapohjalta ilman painostusta.

Vihreä liitto päättää viimeisenä hallituspuolueena Emu-kannastaan lauantaina Vantaalla. Tähän mennessä hallituksen ajaman Emu-tavoitteen taakse ovat jo asettuneet SDP, kokoomus, RKP ja vasemmistoliitto.

Puoluetoimistossa uskotaan kyllä-äänten enemmistöön

Vihreiden puoluetoimistoissa pidetään selvänä, että yhteiskokouksen enemmistö tulee sanomaan kyllä Suomen liittymiseen Emuun vuoden 1999 alusta lukien. Hassin ohella selkeiksi vastustajiksi on eduskuntaryhmässä listattu Erkki Pulliainen ja Irina Krohn. Lisäksi saattaa löytyä pari tyhjää äänestävää kansanedustajaa. 35-jäsenisessä puoluevaltuuskunnassa on kriittisesti Emuun suhtautuvia, mutta valtaosan uskotaan tukevan talous- ja rahaliiton jäsenyyttä.

Vihreiden puoluesihteeri Ari Heikkinen arvioi tänään, että "miinusmerkkinen" päätös olisi yllättävä.

Käytännössä kielteinen kanta hallitukselle tärkeässä kysymyksessä merkitsisi vihreiden siirtymistä oppositioon. Eduskunnassa todennäköisesti huhtikuussa tehtävään Emu-päätökseen sillä ei olisi ratkaisevaa vaikutusta, sillä muille hallituspuolueille jäisi edelleen selkeä enemmistö.

Hallituspuolueiden ryhmissä vain aniharva suunnittelee Emun vastustamista ratkaisevassa äänestyksessä. Yhteiskokouksen jälkeen vihreän liiton valtuuskunta pitää lauantaina ja sunnuntaina oman kokouksensa, jossa ovat esillä mm. kansalaispalkka, rakennuslain uudistus, vuoden 1999 budjetin kehysneuvottelut ja eettinen eläintalous.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.