Härski automyyjä meni "vähän" liian pitkälle matkamittareiden ruuvaamisessa – jopa 30 vuoden vankeus uhkaa

Matkamittarihuijauksia on tullut lähiaikoina ilmi useampiakin, mutta ei näin räikeitä. Yhdysvaltalainen autokauppias rullasi ajettua matkaa taaksepäin jopa 350 000 kilometriä.

Yhdysvaltojen viranomaisten mukaan hämäräperäinen autokauppias saattaa saada jopa 30 vuotta vankeutta epärehellisistä autokaupoistaan.

Törkeää kilometrilukujen väärentämistä

Alabamalaisella Randy Greenillä saattaa olla pidempikin linnareissu edessä. Viranomaiset nimittäin selvittivät, että Green on ruuvannut vuosien 2014–2016 aikana ainakin 12 myymästään autosta matkamittarien lukemia merkittävistä alaspäin.

Oikeusministeriön mukaan mittarien luvut vähenivät keskimäärin vajaat 200 000 kilometriä, räikeimmässä yksittäistapauksessa 350 000 kilometriä.

Porilainen Kari toteutti unelmansa ja hankki upean poliisiauton Yhdysvalloista. Artikkeli jatkuu alla olevan videon jälkeen.

2:22

Luvassa jopa 30 vuotta vankeutta

Green ei saanut syytteitä pelkästään mittarilukemien väärentämisestä, vaan taustalla on myös erilaisia petoksia, jotka liittyvät lainoihin, joita Green otti autokauppojaan varten. Maksakseen lainat takaisin luottoyhtiölle, hänen täytyy pulittaa liki 25 000 euroa. Sakkojakin rikoksista on luvassa lähes miljoonan dollarin verran.

Jos Green tuomitaan, hän saattaa saada jopa 30 vuotta vankeutta.

Lähde: CarScoops

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.