Harry Potter -tähti perusti auttavan linjan seksuaalista häirintää kokeneille naisille: "On tyrmistyttävää, että tämä on ainoa"

Emma Watson jatkaa työtään naisten oikeuksien puolustajana.

Harry Potter -elokuvista julkisuuteen noussut brittinäyttelijä Emma Watson on tunnettu aktiivisena naisten oikeuksien puolestapuhujana. Hänen uusin projektinsa on ollut auttavan linjan perustaminen.

Watson on perustanut Time’s Up -liikkeen ja Rights of Women -järjestön kanssa oikeusapua tarjoavan auttavan linjaa naisille, jotka ovat kokeneet seksuaalista häirintää työpaikalla.

Ilmainen palvelu on tällä hetkellä tarjolla Englannissa ja Walesissa, eikä sellaista ole Watsonin mukaan missään muualla.

– On todella tyrmistyttävää, että tämä palvelu on ainoa laatuaan ottaen huomioon, että tutkimusten mukaan jopa joka toinen nainen kokee seksuaalista häirintää työpaikallaan, Watson sanoo lausunnossaan.

– Vihdoin tuntuu, että ymmärrämme ongelman laajuuden.

Auttava linja tarjoaa esimerkiksi neuvoja seksuaalisen häirinnän tunnistamiseen ja valituksen nostamiseen työnantajaa vastaan. Watsonin mukaan auttavan linjan perustaminen on suuri askel eteenpäin.

– On tärkeää ymmärtää, mitkä oikeutesi ovat, miten voit puolustaa niitä ja millaisia vaihtoehtoja sinulla on, jos olet kokenut häirintää. Tämä auttava linja on valtavaa kehitystä sen takaamiseksi, että kaikkia naisia tuetaan riippumatta siitä, missä he työskentelevät.

Viime vuonna Watson lahjoitti 1,4 miljoonaa dollaria järjestölle, joka pyrkii ehkäisemään seksuaalista häirintää, raiskauksia ja syrjintää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja