Harry Kane nousi Englannin pelastavaksi enkeliksi – sitkeälle Tunisialle karu pettymys

Harry Kane nousi Englannin sankariksi tahmeassa 2-1-voitossa Tunisiaa vastaan. Tottenhamin maalitykin lisäajan osuma pelasti englantilaisille täydet pisteet.

Kaikki näytti Englannin kannalta vielä varsin lupaavalta, kun Kane tuikkasi kulmapotkun jälkitilanteessa Tunisian maalivahdin Mouez Hassenin mahtitorjunnasta tulleen paluupallon verkkoon 11. minuutilla.

Tunisia nousi kuitenkin tasoihin kymmenen minuuttia ennen taukovihellystä rangaistuspotkusta. Kyle Walker huitaisi keskityspallotilanteessa vastustajaa kasvoihin, ja Ferjani Sassi niittasi pilkulta lukemat 1-1:een. Englannin maalilla pelannut Jordan Pickford sai näppinsä Sassin laukauksen väliin, muttei pystynyt torjumaan alanurkkaan suuntautunutta vetoa.

Takaiskun jälkeen Englannin peli lamaantui. Toisella jaksolla maalipaikat alkoivat olla jo kiven alla, ja sitkeät tunisialaiset osasivat tehdä ennakkosuosikkien illasta vaikean.

Juuri varsinaisen peliajan umpeuduttua Kane pääsi jälleen kulmapotkusta puskemaan 2-1-voittomaalin takatolpalta. Tilanteessa Harry Maguire jatkoi päällä Kieran Trippierin lähettämän pallon suoraan Kanen maalattavaksi.

Tunisian maalilla erinomaisia torjuntoja esittänyt Hassen joutui jättämään pelikentän ilmeisen olkapäävamman takia jo 16. minuutin kohdalla. Kakkosmies Farouk Ben Mustapha jatkoi kuitenkin siitä, mihin edeltäjänsä jäi ja torjui muutamat Englannin vaaranpaikat varmasti.

Aiemmin maanantaina Belgia kukisti G-lohkon avausottelussa Panaman puhtaasti 3-0. Tulevana viikonloppuna Belgia kohtaa Tunisian ja Englanti Panaman.