Mainos

Hanskat käteen ja menoksi – toimiiko Lumia 920 lupausten mukaisesti?

Eilen MTV3 Uutisten käyttötestissä oli kolme tämän vuoden hittipuhelinta: Applen iPhone 5, Samsung Galaxy S III ja Nokia Lumia 920.

Kyseisessä testissä keskityimme puhelinten perusominaisuuksiin sekä yleiseen käyttötuntumaan. Testikolmikosta tunteita herättävin puhelin oli Lumia 920. Tämä ei johtunut pelkästään siitä, että kyseessä on suomalaisyhtiön uusin tuotos, vaan luurin hieman ristiriitaisesta olemuksesta.

Laatuvaikutelmaltaan puhelin oli vertailun paras, mutta järkälemäinen ulkomuoto ja painavuus osoittautuivat Lumian akilleenkantapääksi.

Samoin Lumian käyttämä Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmä aiheuttaa ristiriitaisia tuntemuksia. Jotkut ihastuvat käyttöjärjestelmän ytimenä toimivien tapahtumaruutujen reaaliaikaisuuteen ja virtaviivaisuuteen. Toisista tapahtumaruudut taasen ovat lähinnä ärsyttävä rivi erikokoisia ja -värisiä laatikoita.

Yksi asia on varmaa: Lumia 920 on yksi mielenkiintoisimmista Nokian valmistamista puhelimista. Samalla sillä on todelliset menestymisen mahdollisuudet uuden Windows 8 -käyttöjärjestelmän nosteessa.

Lumia 920:n kiinnostavuutta lisäävät siihen kehitetyt erikoisominaisuudet. Näistä puhutuimmat lienevät mahdollisuus kännykän langattomaan lataukseen sekä kosketusnäyttö, jota voi käyttää vaikka tavalliset hansikkaat kädessä.

MTV3 testasi Nokian uuden lippulaivakännykän erikoisominaisuuksia käytännössä.

Langaton laturi on riippuvainen langasta

Luontevinta on aloittaa puhelimen latauksesta, eli otetaanpa ensin käsittelyyn langattoman latauksen mahdollistava ominaisuus.

Lumia 920 -puhelinta voi luonnollisesti ladata perinteisen latauskaapelin avulla. Langattoman lataamisen mahdollistava latausalusta on hankittava erikseen lisälaitteena.

Testissämme on lisäksi käytössä ns. Fatboy-tyyny, jonka sisään latausalusta on sujautettu. Tyynyn etuna on, että sen päällä puhelin lepää tukevasti latauksen ajan. Pelkän kovan latausalustan päältä luuri luiskahtaa helpommin pois.

Langaton lataus toimii täysin lupausten mukaisesti. Lataus alkaa automaattisesti, kun puhelimen asettaa tyynyn päälle. Latauksen aikana puhelimen tausta tosin kuumenee selvästi.

Loppujen lopuksi langaton latausmahdollisuus ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa tarjoa käyttäjälleen suurta vapautta pistorasioista, sillä latausalusta täytyy kuitenkin kiinnittää sähköverkkoon.

Kun erilaiset julkisten tilojen latauspöydät ja muut vastaavat lataussovellukset lisääntyvät tulevaisuudessa, paljastaa langaton latausmahdollisuus todenteolla täyden potentiaalinsa.

Kännykän käyttöä hanskat kädessä

Kun puhelimen akku on saatu ladattua, onkin aika siirtyä ulkotiloihin kirpakkaan marraskuiseen säähän testaamaan Lumia 920:n toista kohuttua ominaisuutta, eli näytön käyttöä hansikkaat kädessä.

Käytimme näytön testaamiseen sekä villa- että nahkahansikkaita. Kummassakin tapauksessa kosketusnäyttö reagoi sormien liikkeisiin täydellisesti. Hanskat kädessä myös kosketusnäppäimistön käyttö onnistuu yllättävän tarkasti ja ilman kirjoitusvirheitä.

Hansikaskäytössä Lumian tapauksessa nousee tosin esiin eräs toinen, näytöstä riippumaton ongelma. Nimittäin puhelimen oikeaan reunaan asemoidut kameranäppäin, virtakatkaisin ja äänenvoimakkuuspainikkeet muodostavat virhepainalluksille herkän rivistön.

Virhepainalluksia sattuu erityisesti silloin, kun laitetta pitelee käsissään paksut hanskat kädessä. Hansikaskäyttöä ajatellen olisikin hyvä lisä, jos puhelimesta löytyisi erillinen lukituskytkin, jolla reunan fyysiset painikkeet saisi pois päältä tarvittaessa.

Joka tapauksessa mahdollisuus käyttää kosketusnäyttöä aivan tavallisilla hanskoilla on hieno ja eritoten hyödyllinen ominaisuus etenkin Suomen leveyspiireillä, jossa ei ole pulaa kylmistä keleistä.

Kosketusnäytön erikoisominaisuudesta innostuneina teimme myös leikkimielisen kokeen, minkälaisilla eri esineillä Lumia 920:n näyttöä voi ohjata. Testasimme myös esinettä, jonka kosketukseen Lumia ei reagoi lainkaan. Kerromme tästä kokeesta nettisivuillamme tarkemmin huomenna.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.