Hans Välimäki muistelee menehtynyttä Oiva Toikkaa – huippukokki mokasi vuosia sitten, taiteilijan reaktio yllätti täysin: "Älä huoli, lasia se vaan on"

Lasitaiteilija Oiva Toikka on kuollut 0:32

Suomalaiskokki muistelee menehtynyttä Oiva Toikkaa lämmöllä.

Suomalainen huippukokki Hans Välimäki muistelee Instagramissa lämmöllä vastikään menehtynyttä taiteilijaprofessori Oiva Toikkaa. Välimäki teki Toikan kanssa taannoin yhteistyötä, kun hänen ravintolassaan oli vuonna 2012 esillä taiteilijan teoksia.

– Oli ilo ja kunnia saada tutustua Oiva Toikkaan, suomalaisen muotoilun mestariin. Teimme yhteistyötä aikoinaan vuonna 2012, jolloin ideoimme yhdessä toisen mestarin, Eero Aarnion kanssa näyttelyn Chez Dominiqueen yhden kuukauden ajaksi, joka sittemmin venyi kolmen kuukauden mittaiseksi. Esillä oli lukuisia Oivan uniikkiteoksia ja pääsin jopa kasaamaan niistä yhtä, Välimäki kertoo.

Kaikki ei kuitenkaan Välimäen tarinan mukaan sujunut aivan ongelmitta, sillä huippukokki onnistui kolauttamaan erästä Toikan teosta. Välimäki myönsi mokansa sittemmin Toikalle, jonka reaktio oli yllättävä.

– Kävi niin, että tulin vahingossa hieman kolauttaneeksi teosta ja mainitsin asiasta jälkeenpäin Mestari Toikalle. Hän naurahti ja sanoi, "että älä Hans huoli. Lasia se vaan on." Sellainen Oiva oli. Nöyrä ja aina kiinnostunut muiden tekemisistä. Todellinen mestari! Siksi tuntui pahalta, kun kuulin tänään hänen nukkuneen pois. Hyvää matkaa Oiva, Välimäki kirjoittaa.


Lue myös:

    Uusimmat