Mainos

Hans J Wegnerin suunnittelema CH25 tuoli

Tuoli on suunnittelijoiden lempilapsi, mutta Hans J. Wenger piti tuolin suunnittelusta varmasti aivan erityisen paljon, sillä hän suunnitteli niitä yli 500 kappaletta. Hans J Wegner syntyi Tanskassa 1914 ja eli 92-vuotiaaksi.

Tämä tuoli CH25 on mukava, siinä hyvä istua ja sitä on kaunis katsella. Siinä olikin yksi Wegnerin päämäärä. Hänestä tuolin tuli olla kaunis kaikista kulmista katsottuna. Entisenä puuseppänä hän osasi suunnitella kauniita liitoksia ja käyttää puuta sulavasti. Itse asiassa hänen kalusteensa muistuttavat hyvin paljon Shakersien tyyliä. Linja on pelkistetty ja sulavan kaunis ja ehdottoman funktionaalinen.

CH25 on tammea ja paperinarua. Täydellisen yksinkertaista ja toimivaa. Mutta hienointa on ehkä se, kuinka narujen päät on punottu näkymättömiin, aivan kuin punos olisi kasvanut tuoliin ilman alkua tai loppua. Etummaisten jalkojen rakenne ottaa vastaan istujan painon lähes kokonaan ja kyynärnojat lepäävät jalkojen päällä.

Tuoli on tanskalaisten yksi suosikeista ja sitä käytetään paljon kesämökeillä. Mutta millaisilla kesämökeillä? Kokonaan käsintehdyn tuolin hinta on 2 730 euroa mutta kannattaa muistaa, että siinä voi istua ensin äiti, sitten tytär eikä se ole vielä rikki kun lapsenlapsi kiirehtii siihen esikoinen sylissään!

Teksti:Hanna Sumari

Kuvauksen tuoli: Aero, 09-680 2185

www.aerodesignfurniture.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.