Hanna Tikanderin podcastia on paheksuttu liian huumemyönteiseksi – näin hän suhtautuu kritiikkiin

Somevaikuttaja Hanna Tikander kyseenalaistaa nykyisen huumevalistuksen tehokkuutta 18:14
Katso koko haastattelu: Somevaikuttaja Hanna Tikander kyseenalaistaa nykyisen huumevalistuksen tehokkuutta

Hanna Tikander kommentoi Viiden jälkeen -erikoishaastattelussa podcastinsa saamaa kritiikkiä.

Somevaikuttaja ja podcast-juontaja Hanna Tikander vieraili maanantaina 27. toukokuuta Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa, jossa aiheena oli muun muassa Tikanderin huhtikuussa alkanut podcast Hanna Tikander & Viihdekäyttäjät.

Yle Areenassa ilmestyvässä podcastissa Tikander haastattelee huumeiden viihdekäyttäjiä ja selvittää, miksi nämä käyttävät huumeita niiden vaaroista ja huumevalistuksista huolimatta. Jaksoissa vierailevat viihdekäyttäjät ovat tavallisia, eri ikäisiä ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä, jotka käyttävät huumeita satunnaisesti.

Jotkut kuuntelijat ovat kritisoineet Hanna Tikander & Viihdekäyttäjät -podcastin olevan liian huumemyönteinen. He ovat kokeneet, että podcast antaa huumeiden käyttämisestä liian kaunistellun ja ihannoivan kuvan. 

Tikander, joka on itsekin entinen huumeiden viihdekäyttäjä ja ollut nyttemmin raittiina neljä ja puoli  vuotta, kertoi Viiden jälkeen -erikoishaastattelussa, ettei missään nimessä halua kannustaa ketään käyttämään huumeita. Sen sijaan hän haluaa kertomansa mukaan kannustaa ihmisiä pohtimaan tarkasti, millaisia valintoja elämässä tekee ja millaisia vaikutuksia niillä voi olla.

– En ollut yllättynyt palautteesta enkä kritiikistä, mitä tämä podcast sai osakseen. Emme ole tottuneet keskustelemaan huumeista sillä tavalla kuin tässä podcastissa, mutta mielestäni se on erittäin tarvittavaa, Tikander sanoi.

– Myös on tullut positiivista palautetta ja kiitosta siitä, että puhumme asiasta tällaisella äänensävyllä. Että keskustelu on ollut jo tosi kauan tosi polarisoitunutta, ja juuri tällaista kaivataan, hän jatkoi.

Tikander kertoi ymmärtävänsä, että mikäli kuuntelijoiden joukossa on henkilöitä, joiden omassa kuplassa huumeita ei käytetä, on tällaisen keskustelun kuunteleminen epämukavaa. 

– Mielestäni kaikki palaute on tervetullutta sekä kaikki keskustelu, mitä tämä ihmisissä herättää, Tikander sanoi.

Yllä olevalta videolta näet koko haastattelun, jossa Tikander muun muassa kertoo hetkistä, joissa riippuvuus nostaa päätään.

 

Lue myös:

    Uusimmat