Hanna-Riikka Siitosen isä Fredi kertoo Me Naisille viimeisestä hetkestä tyttärensä kanssa: "Yhtäkkiä lääkäri vain sanoi, että hetki on tullut"

Matti "Fredi" Siitonen kertoo Me Naiset -lehdessä tunteista, joita hän on joutunut kohtaamaan tyttärensä Hanna-Riikka Siitosen kuoleman vuoksi.

Hanna-Riikka Siitonen menehtyi kilpirauhassyöpään viime heinäkuussa. Hanna-Riikka kamppaili sairautta vastaan 18 vuoden ajan. Hänen isänsä, Matti "Fredi" Siitonen, kertoo Me Naiset -lehdelle, millaista oli seurata oman tyttären sairastamista ja elämän hiipumista.

– Yhtäkkiä lääkäri vain sanoi, että hetki on tullut. Pidin Hanna-Riikan ranteesta kiinni ja tunsin, miten syke loppui, Fredi kuvaa.

Viimeiset viikot Siitonen vietti saattohoidossa Terhokodissa. Tätä ennen Hanna-Riikka asui vanhempiensa luona, sillä hän ei kovien kipujen vuoksi pärjännyt enää kotona. Hanna-Riikka Siitonen menehtyi 47-vuotiaana. Fredin mieleen on painunut tarkkaan viimeinen hetki oman tyttären kanssa.

– Pulssi oli sammunut, ja tyttäremme näytti vaalean seesteiseltä. Silloin ymmärsin, että me emme ole vain keho, vaan jotain muutakin, joka kuolemassa muuttaa pois.

Hanna-Riikka Siitonen teki pitkän uran musiikin parissa. Hänet muistetaan Taikapeili-yhtyeen toisena osapuolena. Hän näytteli myös Uusi Päivä -sarjassa.

Lähde: Me Naiset

Lue myös:

    Uusimmat