Mainos

Hammasongelmia ja hiustenlähtöä! 18 vuotta bulimiasta kärsinyt nainen paljastaa sairauden aiheuttamat vauriot

Yli 18 vuotta vakavasta syömishäiriöstä kärsinyt nainen perusti YouTube-kanavan varoittaakseen mahdollisimman monia bulimian vaaroista. 

Tämä nuori nainen todella tietää, miltä syömishäiriö tuntuu. Shanny on sairastanut bulimiaa jo yli 18 vuotta.

Shannyn jokainen päivä on samanlainen. Hän herää, punnitsee itsensä, syö ja oksentaa. Tämä sama kuvio toistuu useamman kerran päivässä. Hän katselee päivittäin itseään peilistä, tunnustelee vatsaansa ja käsivarsiaan lihomisen pelossa. 

Varhaisteini-iästä saakka bulimiasta kärsinyt Shanny on menettänyt sairauden seurauksena hampaitaan ja tuntee päivittäinen erilaisia kiputiloja. Hän kertoo olevansa kuitenkin erittäin iloinen siitä, etteivät seuraukset ole olleet vakavampia, vaikka hän kertookin käyneensä pari kertaa kuoleman porteilla.

Haluaa jakaa tietoisuutta sairauden vakavuudesta

Shanny kertoo sairastuneensa bulimiaan 13-vuotiaana, eikä ole sen jälkeen osannut enää suhtautua ruokaan normaalilla tavalla.

–  En tiedä, miltä tuntuu, kun on terveellinen suhde ruokaan. Se on syönyt minua niin fyysisesti kuin henkisestikin. Olen onnellinen, että minulle ei ole tapahtunut enempää pahoja asioita, vaikka olenkin pari kertaa käynyt lähellä kuolemaa.

Bulimia nervosa on syömishäiriöihin luokiteltava mielenterveysongelma, jossa ahmiminen ja ahmitusta ruoasta eroon pääseminen muodostavat sairastuneen elämää hallitsevan noidankehän.

Lähde: Syömishäiriöliitto 

Käsitelläkseen asioita Shanny päätti perustaa YouTube-kanavan nimeltäEDucating Shanny, jossa hän on julkaissut avoimia videoita syömishäiriöön liittyen.

Eräällä videolla Shanny paljastaa päivänsä kulun. Hän kertoo miehelleen kuvaavansa kotona pari videota ja askartelevansa kortteja. Kun mies poistuu, nainen ei suuntaakaan askartelujen pariin, vaan suoraan jääkaapille. Hän kasaa sängylle herkkuja, leivoksia ja sipsejä ja ryhtyy syömään, jonka jälkeen hän suuntaa vessaan. Sama toistuu useamman kerran.

Nainen kertoo videoiden teon olleen hänelle haastavaa, mutta hän haluaa mahdollisimman monen tietävän, kuinka vakava asia syömishäiriö oikein on.

"Se ei ole sen arvoista"

Nainen on julkaissut myös videon, jossa hän esittelee vakavia hammasvaurioita, jotka jatkuva oksentelu on saanut aikaan. Nainen kertoo myös sairauden aiheuttaneen hiusten lähtöä ja hiusten ohenemista. 

Hän kertoo, että bulimia aiheuttaa myös makuaistin heikkenemistä sekä vaurioita kurkkuun ja kieleen. Hammas- ja kurkkuvaurioiden vuoksi Shanny ei voi syödä pureskelua vaativia, eikä mausteisia ruokia. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Haluan tuoda asian ihmisten tietoisuuteen ja varoittaa kaikkia syömishäiriön ansasta. Haluan teidän tietävän, kuinka surullista ja yksinäistä tämä voi olla. Se ei ole sen arvoista, Shanny kertoo. 

Lähde: Dailymail 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.