Hamilton ja Leclerc hylättiin – vuosikymmenten mittainen odotus päättyi F1-sarjassa

Tulosruutu: Max Verstappen taas ykkönen – hylkäyksistä draamaa Yhdysvaltojen F1-kisaan.

Williamsin tulokaskuski Logan Sargeant saavutti F1-uransa avauspisteen Yhdysvaltojen GP:ssä, kun Lewis Hamiltonin ja Charles Leclercin hylkäykset sysäsivät 22-vuotiaan yhdysvaltalaisen 10. sijalle.  

Samalla F1-sarjassa katkesi yhdysvaltalaiskuljettajien 30 vuoden mittainen pisteetön jakso. Edellisen kerran tähän oli pystynyt Michael Andretti McLarenilla vuonna 1993.  

– On ihmeellistä saada ensimmäinen piste kotikisasta näin haastavan viikonlopun jälkeen. Olen niin ylpeä tästä tiimistä ja itsestäni, sillä olemme raataneet hommia ja kehittyneet kauden aikana, Sargeant iloitsi. 

Sargeant sai yhden MM-pisteen, kun Mercedeksen Lewis Hamiltonin toinen sija ja Ferrari-kuski Charles Leclercin 6. tila mitätöitiin tarkastuksissa sääntöjenvastaiseksi paljastuneen auton pohjalevyn takia. 

Williamsilla oli muutenkin aihetta iloon, sillä tallin toinen kuski Alex Albon oli yhdeksäs. Tiimi oli edellisen kerran saanut molemmat kuljettajansa pisteillä Unkarin GP:ssä vuonna 2021. 

William on valmistajien MM-sarjassa seitsemäntenä, kymmenen pistettä lähintä uhkaajaa Alfa Romeota edellä. Kautta on jäljellä neljä osakilpailua. 

Lue myös:

    Uusimmat