Haluatko pudottaa painoa? 5 ovelaa vinkkiä

Painon pudottaminen voi olla haasteellista, mutta pienillä, yksinkertaisilla keinoilla teet tavoitteidesi saavuttamisesta jo paljon helpompaa.

Jos mielit karistaa kiloja, kokeile seuraavia vinkkejä helpottamaan urakkaasi!

1. Käytä syömäpuikkoja

Toisin kuin silloin, kun käytät haarukkaa tai lusikkaa, et syömäpuikkoja käyttäessäsi yksinkertaisesti voi ahmia ruokaa samalla tahdilla suuhusi. Puikkojen avulla syöt pakostikin hitaammin, syöt kerralla vähemmän ja ehdit havaita ajoissa kylläisyyden tunteesi.

2. Vihannekset ensin

Cornellin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan kolme ensimmäistä ruokaa, jotka näet noutopöydässä, muodostavat 66 prosenttia ruoista, jotka viet mukanasi ruokapöytään. Kannattaa siis suosiolla aloittaa salaateista!

3. Älä jätä ruokaa näkyville

Jos herkut ovat näkösällä, syöt todennäköisemmin enemmän – olitpa sitten kotosalla tai ravintolassa. Nähdessäsi ruoan, ajattelet sitä väkisinkin. Parasta onkin, kun laitat herkut kaappiin silmiltä suojaan "poissa silmistä, poissa mielestä" -periaatteen mukaisesti.

4. Käytä kahden sääntöä

Kun syöt ulkona, valitse jokin haluamasi kohtuullinen pääruoka ja sen seuraksi kaksi muuta asiaa. Jos esimerkiksi haluat leivän ja viinilasillisen, jätä alkupalat ja jälkiruoka väliin. Jos haluat dipin ja tiramisun, jätä leipäkori ja juomat vettä lukuunottamatta pois.

5. Täytä Instagramisi terveellisillä kuvilla

Sen lisäksi, että lisäät Instagramiisi kuvia terveellisistä ruokavalinnoistasi, on tärkeää, että seuraat myös ihmisiä, jotka tekevät samoin. Englantilaisen Leedsin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan ihmiset syövät vähemmän kilokaloreita nähtyään kuvia ravintorikkaista ja terveellisistä ruoista.

Kaipaatko inspiraatiota? Katso käyttövinkit valmissalaatteihin:

Lähde:Glamour

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat