Haluatko laihtua nopeammin? Syö aamupalaksi näitä

Valitse aamiaislautasellesi ravitsevia ja terveellisiä aineksia.

Tutkimukset osoittavat aamupalaa syövien ihmisten onnistuvan paremmin painonpudotustavoitteissaan. Aamupalalla onkin tärkeä rooli sekä hyvinvoinnin että painonhallinnan kannalta. Nämä viisi aamupalavaihtoehtoa auttavat sinua pudottamaan painoasi:

1. Kuitupitoiset vadelmat

Kupillinen vadelmia sisältää jopa kahdeksan grammaa kuitua – yli kaksi kertaa kuin samassa määrässä mansikoita. Kuidut auttavat hillitsemään painonnousua ja jopa auttamaan laihtumisessa.

2. Kuitua täysjyvästä ja kaurapuurosta

Myös kaurapuuro sisältää runsaasti kuitua. Kuidut auttavat pitämään kylläisyyden tunnetta yllä pitkään. Kaurapuuro voi myös auttaa sinua polttamaan rasvaa nopeammin. Miten? Kaurapuuron hitaat hiilihydraatit pitävät verensokerisi ja insuliinitasosi matalalla, jolloin rasva palaa helpommin. Vaihtelua aamuihisi saat syömällä muita kuitupitoisia täysjyvätuotteita.

3. Proteiinipitoinen jogurtti

Harvardin yliopiston tutkimuksessa listattiin painonpudotuksen top viisi -ruokalista. Listalla komeili myös jogurtti. Jogurtin proteiinit auttavat kasvattamaan lihasta ja hillitsevät myös nälkää. Välttele turhia kaloreita ja sokeria valitsemalla maustamaton jogurtti ja makeuta se esimerkiksi vadelmilla.

4. Hyviä rasvoja sisältävät pähkinät

Myös pähkinät pääsivät Harvardin yliopiston tutkimuksen top viisi -listalle. Laita maapähkinävoita täysjyväleivälle tai ripottele pähkinöitä puurosi päälle.

5. Nälkää hillitsevät kananmunat

Kananmunat sisältävät laihduttajille hyödyllistä proteiinia, jotka pitävät nälkää hiilihydraatteja ja rasvaa paremmin. Erään tutkimuksen mukaan laihduttajat, jotka söivät munia aamupalaksi pudottivat yli kaksi kertaa enemmän painoa kuin laihduttajat, jotka söivät aamiaiseksi bagelin ja saivat siitä munia vastaavan määrän kaloreita.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat