Mainos

Haluatko kirjailijaksi? Nyt se onnistuu

Jokaisella suomalaisella on nyt periaatteessa mahdollisuus olla hetken kirjailija. Osoitteessa www.pirunmeri.fi on risteilijälle sijoittuva tarina, jonka kehittämiseen ja kehittymiseen jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa.

Sivustolla voi äänestää kirjan tulevia tapahtumia, ehdottaa juonenkäänteitä, naputella suoraan jatkoa kertomukseen tai vain piipahtaa lukemassa valmistuvaa tarinaa. Parhaat jatkoehdotukset pääsevät kirjaan joko sellaisenaan tai muokattuina. Kirjallisuudessa vastaavaa hanketta ei ole aiemmin toteutettu.

Tarina sijoittuu ikääntyneelle loistoristeilijälle, joka on matkalla Suomesta Yhdysvaltoihin. Yhtäkkiä laivan automatiikka pettää ja alus on törmäämässä valtavaan saareen, jota ei merikarttojen mukaan pitäisi olla olemassakaan.

-Haluamme yhdistää suomalaisia stadista Lappiin kirjoittamaan samaa kirjaa. Pirunmeri on ennen kaikkea osoitus suomalaisesta luovuudesta, Pirunmeren pääkirjailija Mikko Karppi sanoo.

WSOY:n kaunokirjallisuuden kustantaja Harri Virtasen mukaan projektin tarkoituksena on innostaa uusia sukupolvia kirjallisuuden ja tarinan kertomisen pariin.

-Toimimme aktiivisesti siellä missä suurin osa lukijoistammekin on - sosiaalisessa mediassa. Tavoitteena on saada tuhannet ihmiset kirjoittamaan Pirunmerta, Virtanen kertoo.

Pirunmeri-kirjaa kirjoitetaan 4. marraskuuta saakka ja valmis romaani julkaistaan joulukuussa 2011. Sen kustantaa WSOY.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.