Mainos

Halonen tänään Venäjälle

Tasavallan presidentti Tarja Halonen lähtee tänään ensimmäiselle viralliselle vierailulleen Venäjälle. Halonen tapaa matkallaan maan uuden presidentin Vladimir Putinin.

Viralliset neuvottelut käydään huomenna, jolloin Halonen tapaa Putinin lisäksi uuden pääministerin Mihail Kasjanovin sekä liittoneuvoston puhemiehen Jegor Strojevin.

Halosen vierailusta ei odoteta suurempaa konkreettista tulosta. Sopimuksia ei vierailun aikana allekirjoiteta eikä linjapuheita ole luvassa. Suomen ja Venäjän suhteiden lisäksi neuvotteluissa keskustellaan ainakin EU:n tilanteesta ja laajentumisesta.

Lisäksi esille otetaan Baltian tilanne ja suhteet Venäjään, pohjoinen ulottuvuus ja Balkanin tilanne.

Venäjälle mukaan suomalaisia yrityksiä

Presidentti Tarja Halosen Venäjän-vierailun yhteydessä järjestetään mittava suomalaisten ja venäläisten yritysjohtajien tapaaminen. Huomiseen kokoukseen osallistuu ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi ja edustajat 17 suomalaisyrityksestä.

Moskovassa järjestettävässä tapaamisessa keskustellaan Suomen ja Venäjän välisestä kaupasta ja taloudellisesta yhteistyöstä. Keskeisiä teemoja ovat maan uusi talousstrategia ja verouudistus sekä investointiedellytykset Venäjällä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.