Mainos

Halonen sai oman orkidealajikkeen Singaporessa

Presidentti Tarja Halonen on saanut Singaporen valtiovierailullaan mieluisan huomionosoituksen: oman orkidealajikkeen Singaporen kansalliseen orkideapuutarhaan.

Orkidealajike kantaa nyt nimeä Dendrobium Tarja Halonen. Pienehköjen kukkien purppuranvärisiä terälehtiä kiertää valkoinen reunus.

Halonen sai valita seremoniassa nimiinsä toisen kahdesta vaihtoehdosta, vaaleanpunaisen Vendan tai tummemman ja pienikukkaisemman Dendrobiumin. Presidentti koki jälkimmäisen mieluisemmaksi ja persoonallisuuttaan paremmin kuvaavaksi.

Suomen presidentti pääsi nimekkääseen seuraan, sillä nimikko-orkidean ovat saaneet samaiseen puutatarhaan muun muassa Nelson Mandela, Margaret Thatcher, Kofi Annan, Laura Bush, Japanin keisari Akihito ja postuumisti prinsessa Diana.

Uuden lajikkeen jalostustyön kerrottiin aloitetun 6. joulukuuta 2000. Sattumoisin samana päivänä presidentti Halonen emännöi ensimmäistä itsenäisyyspäivän vastaanottoaan. Ensimmäisen kerran nyt Halosen mukaan nimetty lajike kukki 8. heinäkuuta 2006.

Presidentti oli ihastuksissaan puutarhasta, jossa orkideat ja muu trooppinen kasvimaailma esittäytyvät kaikessa loistossaan.

- Teidän täytyy olla todella ylpeitä tästä, hän kehaisi.

Seremonian jälkeen Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi antoivat vierailuisännilleen vastalahjaksi professori Oiva Toikan lasilinnun.

Halonen on tavannut päivän mittaisella Singaporen visiitillään myös maan presidentin Sellapan Ramanathanin ja pääministeri Lee Hsien Loongin. Keskusteluissa esillä olivat muun muassa maiden taloussuhteet.

Singaporesta presidentin seurue jatkoi Kaakkois-Aasian kiertuettaan Vietnamiin. Halonen ja Arajärvi tekevät maahan kolmipäiväisen valtiovierailun, jonka jälkeen presidenttipari jää Vietnamiin vielä lomalle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.