Mainos

Halonen Libya-operaatiosta: Voimakeinojen varjo on hyvin pitkä

Libya-operaatiota tukevia maita on arvosteltu siitä, että ne puuttuvat vasta nyt kovaotteisen diktaattorin Muammar Gaddafin hirmuhallintoon.

Presidentti Tarja Halosen mukaan on kuitenkin äärimmäisen tärkeää palata siihen, mistä tämänhetkinen tilanne on saanut alkunsa.

— Kaikki on lähtenyt liikkeelle paikallisista pohjoisafrikkalaisista kansannousuista ja heidän mielipiteensä ilmaisusta. Jos kansoja kuitenkin yritetään väkisin tukahduttaa, niin silloin on pohdittava sitä, mikä on kansainvälisen yhteisön kanta, Halonen pohtii.

Presidentti muistuttaa, että Libya-operaatio ja sen seuraukset ovat pitkäkestoisia.

— Kaikkien voimakeinojen varjo on hyvin pitkä. Kansainvälisen yhteisön pitää yhä uudelleen ja uudelleen sitoutua siihen, että nyt liikkeelle lähtevä kehitys jatkuu myös tulevaisuudessa toivottuun suuntaan.

"Hornettien lähettämisestä kallis lasku"

Suomalaishornettien lähettämisestä Libya-operaatioon presidentti ei innostu. Halonen korostaa, että Suomelta ei ole edes pyydetty tämänkaltaista apua.

— Katsotaan asiat vasta silloin, kun ne tulevat käsiteltäviksi, mutta pidän sitä kyllä hyvin epätodennäköisenä, presidentti toteaa.

Hän muistuttaa myös, että Suomen osallistuminen operaatioon ilmavoimien osalta tulisi hyvin kalliiksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.