Mainos

Halonen ei puutu Suomen Pankin nimityksiin

Presidentti Halosen mukaan Suomen Pankin nimitysasia on täysin pankkivaltuusmiesten käsissä.

Halonen

Presidentti Tarja Halonen ei aio puuttua siihen, kuinka monta jäsentä Suomen Pankin johtokuntaan mahdollisesti vielä nimitetään. Halonen sanoo Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa, että johtokunnan koko on täysin pankkivaltuusmiesten päätettävissä.

-Minä en puutu siihen. Se kuuluu valtuutetuille. He varmaan nyt ryhtyvät toimenpiteisiin, jos katsovat sen aiheelliseksi, Halonen sanoo.

Suomen Pankin johtokuntanimityksestä tuli Halosen ensimmäisen presidenttivuoden kohutuin teko. Suomen Pankissa vapautui kaksi johtokunnan jäsenen paikkaa, jotka myös pistettiin viime elokuussa hakuun.

Eduskunnan alainen pankkivaltuusto sekä hallitus esittivät, että molemmat paikat täytettäisiin. Halonen halusi kuitenkin täyttää vain yhden paikan, johon hän nimitti Sinikka Salon ohi pankkivaltuuston ja hallituksenkin alkuperäisen esityksen. Samalla Halonen toivoi, että eduskunnan pankkivaltuusto miettisi vielä sitä, kuinka monta jäsentä Suomen Pankin johtokunnassa lopulta tarvitaan.

Lain mukaan johtokunnassa voi olla kolmesta viiteen jäsentä. Tällä hetkellä ollaan minimimäärässä. Pankkivaltuutetut epäilivät alun alkaen, ettei kolmella johtokunnan jäsenellä tulla toimeen. Suomen Pankin tilintarkastajat kiinnittivät äsken huomiota johtokunnan pienuuteen.

Sivarikoulutus uusiksi

Presidentti toivoo haastattelussa siviilipalvelusmiesten koulutuksen kehittämistä niin, että se valmentaisi suojelutehtäviin siviilikriisinhallinnassa.

-Jos siviilikriisinhallintaa pidetään tärkeänä - niin kuin minun mielestäni pitäisi - niin myös tätä toimintalohkoa kannattaisi miettiä siltä kannalta, Halonen sanoo.

Siviilikriisinhallintaa on mm. konfliktien ja suuronnettomuuksien yhteydessä tapahtuva toiminta, jolla pyritään pelastamaan ihmishenkiä ja tukemaan yhteiskunnan toimintakyvyn palauttamista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.