Hallitus: Kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan – "Epidemian pysäyttäminen ei ole enää mahdollista"

02mtv uutiset_huomenta suomi_maaliskuu2023_16x9 LIVE

Kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet tullaan perumaan toukokuun loppuun saakka, suosittaa hallitus.

– Kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Aikataulu tulee THL:n suosituksista, kuten myös linjaus, pääministeri Sanna Marin (sd.) totesi hallituksen tiedotustilaisuudessa.

Sosiaali- ja terveysministeriö antaa aiheesta ohjeistuksen, ja aluehallintovirastot tulevat Marinin mukaan antamaan perumisista varsinaisen määräyksen.

Marin muistutti tiedotustilaisuudessa Suomessa vallitsevasta kokoontumisvapaudesta, mutta totesi, että myös alle 500 hengen yleisötilaisuuksien osalta perumiseen on "vahva suositus".

"Ei-välttämätöntä toimintaa on syytä välttää"

Halitus varautuu Marinin mukaan koronaviruksen kustannuksiin lisätalousarviolla, "joka on mahdollista antaa erittäin nopealla aikataululla". THL:n resursseja tullaan lisäämään käynnissä olevan pandemian myötä.

Etätyötä tulee Marinin mukaan suosia, mikäli työtehtävät sen mahdollistavat. Myös työmatkailua tulee Marinin mukaan rajoittaa.

– Ei-välttämätöntä toimintaa on syytä välttää. Puhutaan esimerkiksi harrastetoiminnasta, Marin kommentoi.

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekosen (vas.) mukaan "epidemian pysäyttäminen ei ole enää mahdollista". Tällä hetkellä viruksen leviämistä pyritään kuitenkin hidastamaan.

Valtiovarainministeri Katri Kulmunin (kesk.) mukaan terveysviranomaisten tarvitsemat keinot eivät tule jäämään rahasta kiinni.

Kaikkien eduskuntapuolueiden edustajat kokoontuvat mukaan erilliseen koronaa käsittelevään kokoukseen Säätytalolla kello 18.

Lue myös:

    Uusimmat