Mainos

Hallituksen veroale suosinut pienituloisia

Nykyinen hallitus on painottanut veronalennuksissa pienituloisimpia. Nykyhallitus on lisäksi lähes 20 vuoteen ensimmäinen, joka on keventänyt työttömien verotusta. Asia paljastuu Helsingin Sanomien selvityksestä.

Selvityksessä vertailtiin, miten veronalennukset on suunnattu eri tuloryhmille. Pääministeri Matti Vanhasen hallitusten lisäksi Helsingin Sanomat otti vertailuun mukaan kaksi edellistä Paavo Lipposen hallitusta. Vertailun teki Pellervon taloudellinen tutkimuslaitos.

Vanhasen edellinen hallitus kohdisti työssäkäyvien veronkevennyksistä muita hallituksia suuremman osan pienipalkkaisille. Vanhasen ensimmäinen hallitus kevensi pienipalkkaisten verotusta kokonaisen prosenttiyksikön enemmän kuin suuripalkkaisten. Nykyhallitus taas on keventänyt pienipalkkaisten verotusta 0,4 prosenttiyksikköä suuripalkkaisia enemmän.

Lipposen hallitukset vetivät veropolitiikassa eri suuntiin. Ensimmäinen hallitus kevensi suuri- ja keskituloisten verotusta enemmän, sen sijaan toisen hallituksen aikana kevennyksissä painotettiin enemmän pienituloisia.

Työssäkäyvien vähennyksiä on laajennettu lähes joka vuosi vuodesta 1997 lähtien. 90-luvun laman jälkeen kaikki hallituskokoonpanot ovat keventäneet työn verotusta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.