Mainos

Hallitukselta halutaan toimia lentohäiriköinnin vähentämiseksi

SAK:lainen Ilmailualan unioni toivoo hallituksen puuttuvan lentomatkustajien lisääntyneeseen häiriköintiin koneissa ja lentokentillä. IAU:n delegaatio jätti tänään liikenne- ja viestintäministeriöön asiaa koskevan vetoomuksen.

Hallituksen halutaan vaikuttavan epäkohtiin poistamalla sekä lainsäädännön puutteita että kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Kansainvälinen siviili-ilmailujärjestö ICAO kaipaa omalle esitykselleen tukea eri maiden hallituksilta. IAU osallistui esityksellään perjantaina Kansainvälisen kuljetustyöntekijöiden federaation ITF:n lentohäiriköintiä vastustavaan teemapäivään. Järjestöt aloittivat jo viime kesänä kampanjan häiriköinnin vuoksi.

Matkustajien mellakointia ovat lisänneet mm. alkoholin, huumeiden ja lääkkeiden sekakäyttö. Finnairilla on kirjattu vuosittain jopa 400 raporttia kiinnikäymisistä ja muusta häiriköinnistä. Kirjallisten varoitusten ohella ongelmia on pyritty ehkäisemään mm. eväämällä häirikkömatkustajien matkoja tai paluulentoja. Hallitusten haluttaisiin valmistelevan säädöksiä, jotka mahdollistaisivat mm. häiriköiden asettamisen syytteeseen riippumatta siitä, missä maassa häiriö tapahtuu. Muita toimia pohdittaisiin perustettavissa yhteiselimissä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.