Mainos

Hallitseva puolue voitti Azerbaidzhanissa

Hallitseva puolue voitti Azerbaidzhanissa. Kansainväliset tarkkailijat ja oppositio ovat raportoineet lukuisista väärinkäytöksistä maan vaalipiireissä. Venäjän ulkoministeri kyseenalaistaa kuitenkin väitteet vaalivilpistä.

Azerbaidzhanin hallitseva puolue on voittanut maan parlamenttivaalit. Keskusvaalilautakunnan mukaan Uusi Azerbaidzhan -puolue oli saanut 62 paikkaa 125-jäseniseen parlamenttiin, kun runsaat 85 prosenttia äänistä oli laskettu.

Suurin oppositioryhmittymä oli tässä vaiheessa varmistanut parlamenttiin vain viisi paikkaa.

Oppositio on syyttänyt vaaleja vilpillisiksi ja vaatinut niiden mitätöimistä. Myös ulkomaiset vaalitarkkailijat ovat raportoineet useista vaalivilppitapauksista. Erimielisyydet ovat lisänneet jännitystä ja väkivallan uhkaa.

Vaalitarkkailijat havaitsivat useita puutteita Azerbaidzhanissa

Azerbaidzhanin parlamenttivaalit eivät olleet täysin demokraattiset, vaikka tarkkailijat havaitsivat myös joitakin parannuksia. Näin arvioi Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj.

Etyjin vaalitarkkailijat raportoivat lukuisista puutteista muun muassa äänestäjien rekisteröinnissä. Lisäksi kokoontumisvapautta loukattiin.

Ulkoministeri kyseenalaistaa vaalien vilppiväitteet

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on kyseenalaistanut Euroopan neuvoston ja Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin väitteet vaalivilpistä Azerbaidzhanin parlamenttivaaleissa. Lavrovin mukaan Venäjä epäilee Etyjin tarkkailun puolueettomuutta.

Lavrov myönsi, että vaaleissa sattui pieniä vilpillisyyksiä, mutta hänen mielestään ne eivät ole niin suuria, että vaalitulosta voisi niiden vuoksi kyseenalaistaa. Lavrov perusteli väitteitään tiedoilla, jotka hän oli saanut Venäjän omilta vaalitarkkailijoilta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.