Hallitsetko jo tämän seksikkään taidon? – "Tehokas tapa monipuolistaa seksielämää"

Tuhmien puhuminen on taitolaji. Pahimmillaan härskit jutut voivat kuitenkin latistaa tunnelmaa.

Kaalimato.comin kyselytutkimuksen mukaan 30 prosenttia suomalaisista maustaa seksielämäänsä puhumalla kumppanilleen tuhmia, 37 prosenttia jättää kuitenkin härskit heitot heittämättä.

– Seksin sanoittaminen ääneen on yksinkertainen, mutta tehokas tapa monipuolistaa seksielämää. Kun tuhmiin puheisiin tottuu, sitä voi käyttää vaikkapa flirttailutapana viestitellessä, kiihottumisvälineenä ennen seksiä tai erilaisiin roolileikkeihin eläytymiseen seksin aikana, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen neuvoo tiedotteessa.

Tuhmien puhuminen kumppanille voikin tuoda seksiin uusia ulottuvuuksia, kunhan parisuhteen molemmat osapuolet vain kokevat syntiset sanat seksuaalisesti miellyttäviksi. Tuhmat lausahdukset, kuten muukin ääntely seksin aikana, voivat muun muassa vilkastaa mielikuvitusta, vahvistaa kiihottumisen tunnetta sekä lisätä seksuaalista itsevarmuutta.

"Tuhmien puhuminen suomeksi saattaa tuntua kömpelöltä"

Kansallisesti edustavan kyselytutkimuksen mukaan suomalaisista enemmistö kokee, että kotimaan kieli taipuu hyvin tuhmien puhumiseen. Vastaajista 55 prosenttia puhuisi kumppanilleen tuhmia mieluiten suomeksi.

– Suomen kieli on poikkeuksellisen kirjava, mutta siitäkin huolimatta tuhmien puhuminen suomeksi saattaa tuntua joistakin kömpelöltä, koska kuulemme sitä varsin vähän ympärillämme. Sama ilmiö pätee myös hellittelysanastoon, joka ei kuulu kovin vahvasti suomalaiseen kulttuuriin, Lavikainen pohtii.

Joka kymmenes suomalainen kokee kyselytutkimuksen mukaan luontevammaksi puhua tuhmia jollakin muulla kuin suomen kielellä.

– Englanninkielistä seksiin liittyvää sanastoa tarttuu yleiskieleemme paljon muun muassa elokuvista ja pornosta. Joillekin se voi olla siksi luontevampi tapa lähestyä myös rakkauden osoituksia ja tuhmien puhumista, Lavikainen miettii.

Näin puhut tuhmia onnistuneesti

Tuhmien puhuminen on kuitenkin taitolaji. Viime vuonna julkaistun Superdrug Online Doctor -verkkolääkärin kyselytutkimuksen mukaan yksi viidestä 990 vastaajan joukosta on keskeyttänyt yhdynnän, koska tunnelma on lässähtänyt kumppanin puheiden vuoksi. 

Tuhmien puhumista ei kuitenkaan kannata latistavien lipsahdusten pelossa jättää väliinkään. Journal of Sex Research-julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan se, että parisuhteessa puhutaan seksifantasioista avoimesti, vaikuttaa nimittäin erityisen positiivisesti parisuhteeseen.

Miten tuhmia sitten puhutaan? Annukka Lavikainen kehottaa ensin harjoittelemaan tuhmia juttuja ihan vain mielessä. Makustele hieman, miillaiset sanat sopivat juuri sinun suuhusi.

Aloita pienin askelin, jos ette aiemmin ole kumppanisi kanssa jutelleet tuhmia. Tunnustele vastaanottoa ja muokkaa sanavalintoja reaktion mukaan. Keskustelkaa jälkikäteen siitä, miten tuhmien sanailu onnistui, ja poimikaa seksisanastoon toimivaksi todetut lausahdukset.

Lähde: Kaalimato

Lue myös:

    Uusimmat