Mainos

Halla-aho: Tunnen Umayya Abu-Hannaa kohtaan syvää vastenmielisyyttä

Perussuomalaisten helsinkiläisen kaunpunginvaltuutetun Jussi Halla-ahon ympärillä mylläävä mediajulkisuus ei näytä loppumisen merkkejä.

Halla-aho on julkaissut tänään City-lehden blogissaan kirjoituksen, jossa hän kertoo kohtaamisestaan vihreiden eurovaaliehdokas Umayya Abu-Hannan kanssa. Halla-aho kertoo blogissa syvästä närkästyksestään, jonka Abu-Hannan esiintyminen eilisessä radio-ohjelmassa hänessä aiheutti.

Blogikirjoitus kuvaa, kuinka Radio Rockin ohjelman juontajat olivat kysyneet Abu-Hannalta hänen kohtaamisestaan Halla-ahon kanssa viime joulukuussa. Molemmat olivat tuolloin viemässä lapsiaan päivähoitoon Helsingin Eirassa. Halla-ahon litteroinnin mukaan Abu-Hanna oli vastannut juontajien kysymykseen seuraavasti:

- Seitsemältä aamulla yksi arabinainen, jolla on musta pikkulapsi ja kysyy, et "anteeksi, missä on se päiväkoti". No sit päädyttiin, se (Halla-aho) kuitenkin kertoi, missä se (päiväkoti) on. Sit se käveli hirveen hitaasti perässä. Me päädyttiin samaan päiväkotiin. Eli mun lapsi ja Jussi Halla-ahon tyttäret ovat käyneet samaa päiväkotia. Ja sit me tavattiin siel päivittäin ja häntä vähän kiusas se, et mä joka päivä toivotin hyvää päivää, hyvää joulua.

Halla-aho ilmaisee blogikirjoituksessa paheksuntansa Umayya Abu-Hannan kommentteja kohtaan. Halla-aho vastaa kommentteihin muun muassa seuraavasti:

- Tunsin syvää kosmista närkästystä radio-ohjelman johdosta. [...] Tapaus on mahdollisesti esimerkki siitä, miten käy, kun ennakko-oletus ja ideologia ohjaavat havaintoja. Lisäksi se saattaa selittää, mitä piilee monien "rasismikokemusten" takana.

- Abu-Hanna kuuluu vähemmistöön ja on asian suhteen herkkänahkainen ja melko vainoharhainen. Hänellä on vahva oletus siitä, että vastaantulevalla henkilöllä on jotain hänen tai hänen tyttärensä ihonväriä vastaan. Tämä oletus panee hänet etsimään vastaantulijan käyttäytymisestä ja sanomisista rasistisen asennoitumisen ilmentymiä. Jos vastaantulija ei hymyile, se johtuu A-H:n ihonväristä. Jos vastaantulija hymyilee, se kertoo yrityksestä piilotella vihamielisyyttä. Jos vastaantulija kävelee liian nopeasti ja menee ohi, se kertoo rasismista. Jos hän taas kävelee liian hitaasti, sekin todistaa rasismia, Halla-aho kirjoittaa.

Loppuun Halla-aho toteaa, että hän olisi hyvin voinut olla Abu-Hannan kaveri, mutta radioesiintymisen vuoksi Halla-aho toteaa nyt, että "olet (Abu-Hanna) joko paha tai päästäsi sairas ihminen, ja tunnen sinua kohtaan syvää vastenmielisyyttä."

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.