Halla-aho: Tämä suomalaisessa maahanmuuttopolitiikassa on pielessä

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (ps.) kertoi Työmiehen tuumaustunnilla, mikä hänen nähdäkseen eniten mättää suomalaisessa turvapaikkapolitiikassa.

Halla-aho näkee tärkeimmäksi sen, että Suomen turvapaikkapolitiikkaa korjataan vastaamaan samaa tasoa eurooppalaisten verrokkimaiden tai ainakin pohjoismaiden kanssa. Hän toivookin Suomen kiristävän turvapaikan myöntämisen ehtoja.

– On järjen vastaista, että bagdadilaisille myönnetään turvapaikka vain sillä perusteella, että hänen kotikaupunginosansa on turvaton samaan aikaan kun muualla Irakissa on turvalliseksi luokiteltuja alueita. Tällaisen henkilön tulee ensisijaisesti siirtyä oman maan sisällä vähemmän vaaralliselle alueelle, Halla-aho sanoi.

Lisäksi Halla-aho toivoi, että ulkomaalaislain mahdollistavaa oleskeluluvan lakkauttamista hyödynnettäisiin laajemmin, mikäli suojelulle ei ole enää tarvetta. Hän myös toivoi kiristyksiä perheenyhdistämisen ehtoihin ja tiukemman tulovaatimuksen koskemaan jopa kansalaisuuden saaneita maahanmuuttajia, kuten Ruotsissa.

Halla-aho esitti myös huolensa siitä, kuinka vaikea kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita henkilöitä on poistaa maasta. Pelkona on se, että niin sanotut paperittomat henkilöt jäävät oleilemaan maahan ja hankkivat toimeentulonsa joko harmaalla taloudella tai rikollisuudella.

Ongelma koskee hänen mukaansa Suomen lisäksi myös muita turvapaikanhakijoita vastaanottaneita EU-maita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja