Mainos

Häkämies toivoo vauhtia uuteen puolustusselontekoon

Puolustusministeri Jyri Häkämies (kok) esittää, että seuraava hallitus käynnistäisi erillisen puolustuspoliittisen selonteon valmistelun heti vaalien jälkeen.

Puolustusvoimien rakenteen muutokset voitaisiin saada näin eduskunnan käsittelyyn jo vuoden 2012 alkupuolella ja voimaan vuonna 2016.

Häkämies sanoi 195. maanpuolustuskurssin avajaisissa Helsingissä, että laajemman turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon valmisteluaikataulu on liian hidas.

Hallitusohjelmaan olisi Häkämiehen mielestä kirjattava puolustuksesta suuria ja keskeisiä linjauksia, ei yksityiskohtia.

- Yksityiskohtien toivon jäävän tulevan hallituksen nimeämän työryhmän vastuulle. Työryhmän esitykset hyväksyttäisiin valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa. Näin toteutuu yhteistoimintamenettely tasavallan presidentin ja valtioneuvoston kesken, Häkämies sanoo.

Selonteon käsittelyä eduskunnassa Häkämies uudistaisi siten, että puolustus- ja ulkoasiainvaliokuntien rinnalle otettaisiin mukaan valtiovarainvaliokunnan hallinto- ja turvallisuusjaos, koska se käsittelee puolustuksen rahoitusta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.