Mainos

Häkämies lupaa maanomistajille Natura-tietoa

Oikeusministeri Kari Häkämies (kok.) lupaa, että maanomistajat saavat pian yksityiskohtaisia tietoja Natura-ohjelman valmisteluista, ja mahdollisuuden vielä vaikuttaa suojeluohjelman muotoon. Natura-ehdotuksesta muistutuksen tehneille maanomistajille lähetetään piakkoin vastaukset rajausten muutoksista ja poistoista.

Häkämies painottaa, ettei lopullista Natura-esitystä voi lyödä lukkoon ennen kuin maanomistajat ovat saaneet reagoida vastineisiin. Häkämies on kokoomuksen edustaja viime keväänä asetetussa ministerityöryhmässä joka käsittelee Natura-ohjelmaa.

-Alustavien arvioiden mukaan muistutuksiin laadittaviin vastauksiin jätetään maanomistajille kolme viikkoa reagointiaikaa. Palaute käsitellään huolellisesti ja ministerityöryhmän on valmistauduttava muutosten tekemiseen vielä ennen lopullista esitystä valtioneuvostolle, Häkämies sanoo tiedotteessaan.

EU-komissio on antanut Suomelle perustellun lausunnon Natura-ohjelman myöhästymisestä. Suomen on vastattava siihen viimeistään 9. maaliskuuta, muuten komissio voi viedä Suomen EY-tuomioistuimeen.

Useat muut EU-maat ovat samassa jamassa Natura-ohjelman myöhästymisen takia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.