Häkämiehelle sakkoja kolmesta pahoinpitelystä

Sisäministeriön entinen kansliapäällikkö Kari Häkämies on tuomittu sakkorangaistukseen pahoinpitelyistä.

Sisäministeriön entinen kansliapäällikkö Kari Häkämies on tuomittu 3060 euron sakkoihin (90 päiväsakkoa) kolmesta pahoinpitelystä. Tuomio annettiin Raaseporin käräjäoikeudessa. Valtionsyyttäjä oli vaatinut Häkämiehelle ehdollista vankeustuomiota.

Oikeuden mukaan sakot olivat riittävä rangaistus, koska naisystävä ei ollut esittänyt Häkämiestä kohtaan mitään vaatimuksia. Lisäksi Häkämies on jo irtisanoutunut virastaan.

Viestintäsalaisuus-syytteet nurin

Häkämies pahoinpiteli naisystäväänsä kolmesti vuonna 2001. Tuomio annettiin nyt kahdesta pahoinpitelystä. Syyte törkeästä pahoinpitelystä hylättiin käräjäoikeudessa.

Syyttäjä vaati myös Elisa Communications Oy:n turvallisuustarkastajalle rangaistusta viestintäsalaisuuden loukkauksesta. Syyte meni käräjäoikeudessa nurin ja samoin kävi Häkämiestä vastaan nostetulle syytteelle tekoon yllyttämisestä.Turvallisuustarkastajan epäiltiin urkkineen Häkämiehen pyynnöstä tämän naisystävän puhelutietoja.

Häkämies: Raskasta on ollut

Tuomion julistamisen jälkeen tavoitettu Häkämies oli haluton kommentoimaan oikeuden ratkaisua. Hän sanoi kuitenkin tyytyvänsä päätökseen.

- Kyllä tämä on ollut raskas prosessi, Häkämies huokasi.

Häkämies erosi kansliapäällikön virasta kesäkuussa sen jälkeen, kun pahoinpitelyepäilyistä tulivat julkisuuteen.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 30.09.2003).

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja