Mainos

Haitilaiskoulun raunioissa yhä eloonjääneitä

Haitin kouluromahduksen uhrien määrä nousee yhä. Turman jäljiltä on toistaiseksi löytynyt kuolleena yli 90 ihmistä. Noin 150 on loukkaantunut.

Poliisi on kuulustellut tänään koulua johtanutta pastoria, mutta viranomaisten mukaan häntä ei ainakaan vielä syytetä mistään. Kouluun oltiin juuri rakentamassa lisäkerrosta, kun koko talo romahti. Paikalliset asukkaat kertoivat uutistoimisto AFP:lle, että pastori oli suunnitellut rakennuksen omin päin ilman insinöörien apua.

Pelastustyöt koululla ovat jatkuneet taukoamatta turman jälkeen. Paikalla on muun muassa YK:n, Punaisen Ristin ja Lääkärit ilman rajoja -järjestön ryhmiä sekä pelastustyöntekijöitä useista eri maista.

Raunioissa on edelleen puristuksissa eloonjääneitä, joille on toimitettu juotavaa ja joita pelastustyöntekijät yrittävät rohkaista. Kateissa on arviolta 200 oppilasta ja opettajaa.

Kolmikerroksinen koulu maan pääkaupungin Port-au-Princen esikaupunkialueella sortui toistaiseksi tuntemattomasta syystä perjantaiaamuna kesken koulupäivän. Kirkon pyörittämässä koulussa oli kaikkiaan 700 oppilasta, mutta tiedossa ei ole kuinka moni heistä oli paikalla onnettomuushetkellä.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.