Mainos

Hackman-konserni aikoo nousta jaloilleen

Hackman-konserni aikoo nousta jaloilleen vielä tämän vuosikymmenen kuluessa. Uusi toimitusjohtaja tarjoaa keinoksi olennaisiin tuotteisiin keskittymistä ja kansainvälistymistä.

Nokialta palkattu uusi Hackman-konsernin toimitusjohtaja Tapio Hintikka on kovan paikan edessä. Jo vuosia horjuneiden tulosten ja saneerausten kanssa painiskelleen yhtiön pitäisi vihdoin saada kattilat tuottamaan.

Hackmanin suurin ongelma on rönsyily liian monelle alalle. Neljältä toimialalta löytyy loputon määrä erilaisia tuotteita ja tuotemerkkejä, maitosäiliöistä ja kynttilöistä pyöröteriin. Lääkkeeksi rönsyilyyn Hintikka tarjoaa kääntymistä kotimarkkinoilta kohti Eurooppaa ja koko maailmaa. Lisäksi tuotemäärää on vähennettävä, jos ei muuten niin toimialajärjestelyin.

Tehokkaaksi saneerattujen tuotantolaitosten käyntiastetta nostetaan valmistamalla esimerkiski kahvikuppeja toiselle yhtiölle. Myös Hackmanin pitkään hellimä lempilapsi, uudenlaista vedenpuhdistusjärjestelmää kehittävä Hadwaco-yhtiö on pääsemässä vauhtiin. Hintikan mukaan parin viikon sisällä valmistuu markkinointisopimus kansainvälisen jätevesialan yrityksen kanssa.

Vaikka Hackman-konsernin omavaraisuusaste on vielä tyydyttävällä tasolla, syövät huonosti kannattavat toiminnot nopeasti vuosien saatossa karttuneita pääomia. Keskittymällä olennaisiin tuotteisiin ja laajentamalla maailmanmarkkinoille pyritään parantamaan kannattavuutta.
(MTV3/Jari Saario)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.