Haaveilu pitää ajatukset kirkkaana

Päivän mittaan useimmat meistä viettävät aikaa haaveilujen maailmassa. Tämä tapa ei ole lainkaan huono, sillä unelmointi pitää mielen virkeänä.

Useimmat saattavat yhdistää unelmoinnin laiskuuteen, mutta haaveilusta on aivoille tutkitusti hyötyä. Haaveilun kautta löydämme ne asiat, jotka ovat meille todella tärkeimpiä. Näin ollen osaamme myös suunnata energiamme juuri meitä koskettaviin asioihin.

Haaveilun aikana aktivoimme aivoja monella tapaa. Me nimittäin muistelemme, improvisoimme, arvioimme eri asioita, suunnittelemme tulevaisuutta ja keskitämme ajattelun johonkin meitä eteenpäin vieviin asioihin.

Emme voi edes aavistella, millaisia mielikuvia muiden henkilöiden päässä pyörii heidän haaveillessaan. He saattavat vierailla vesiputouksien juurilla tai lentää taivaalla lintujen kanssa. Ei siis ihme, että haaveilulla voi myös lieventää stressiä, sillä tällöin voi unohtaa mielestään haastavat työtehtävät tai liian suuren sähkölaskun.

Luovuuden kannata unelmointi on myös yksi tärkeimmistä asioista. Useat taiteilijat kertovatkin löytäneensä ratkaisun tai inspiraation teoksilleen haaveilun tai jopa unien kautta.

Mielikuvituksen voimaa ei kannatta koskaan unohtaa. Muun muassa kirjailija Carl Saganin mukaan ilman mielikuvitusta emme etene mihinkään:

"Imagination will often carry us to worlds that never were, but without it we go nowhere."

Lue myös:

    Uusimmat