Mainos

Haaveiletko sinäkin spagaatista? Asiantuntijan mukaan se ei kannattaisi

Asiantuntija muistuttaa venyvyyttä tavoittelevia ihmisiä kuuntelemaan omia rajojaan. 

Yksi tämän hetken suosituimmista treenilupauksista lienee notkeuden parantaminen. Notkeiden joogaajien ja ballerinojen innoittamana yhä useampi ihminen on ottanut tavoitteekseen, ei enempää tai vähempää, kuin spagaatin.

Mutta kuinka järkevää tämän tavoitteen saavuttaminen loppupeleissä oikein on? Notkeus on tärkeää monille urheilijoille ja tanssijoille, mutta tavallisen treenaajan kannattaa muistaa, että jokaisella on omat rajansa. Valmentaja Liz Letchford suositteleekin harkitsemaan uuden treenitavoitteen asettamista, sillä spagaatin tavoittelu ei naisen mukaan tuo mukanaan mitään fyysisiä etuja. Ainoa mahdollinen hyöty onkin, että voit sen avulla tehdä ystäväsi kateelliseksi juhlissa.

Liikkuvuus on venyvyyttä tärkeämpi asia

Vaikka venyttely onkin kehon hyvinvoinnin kannalta tärkeä asia, sitäkään ei kannata tehdä liikaa. Pahimmassa tapauksessa saatat aiheuttaa kehoosi elinikäisiä vammoja. Jos nivelsiteitä venytetään ja venytetään, voi olla, että ne eivät enää levonkaan jälkeen palaudu normaaliin tilaan. Tällaisissa tapauksissa puhutaan nivelten yliliikkuvuudesta, joka tuo mukanaan omat ongelmansa. 

– Näen työssäni monia ihmisiä, jotka ovat venyttäneet lonkkaansa liikaa. Heidän tarkoituksenaan on ollut venyttää tiukkoja lonkankoukistajalihaksiaan, mutta he ovat samalla tulleet tuhonneeksi lonkkansa vahvan ”imukupin”, joka pitää lonkan paikoillaan, nainen selittää.

Tämän kaltaiset ongelmat lisäävät loukkaantumisriskiä ja vaikeuttavat tavallisten liikkeiden suorittamista.

Spagaatin ja venyvyyden sijaan nainen suositteleekin harjoittamaan liikkuvuutta, joka on tärkeässä roolissa jokapäiväisessä elämässä. Hyvän liikkuvuuden omaava henkilö ei ehkä saa jalkaansa pään taakse, mutta hän pystyy kyykkäämään, hyppimään ja kiertämään vartaloaan loukkaamatta itseään.

Lähde: Popsugar

***

5:35

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.