Häät tulossa? Näin valitset morsiusneidoille mekot onnistuneesti

Kun itse morsian on löytänyt sen oikean häämekon, tulisi vielä morsiusneidoille löytää omansa. Tämä voi tuottaa aikamoista päänvaivaa ja hampaiden kiristelyä, jos yhteistä säveltä ei tunnu löytyvän. Lue vinkit, mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon mekkojen valinnassa!

Usein sitä näkee elokuvissa ja kuulee kauhutarinoita kaameista, röyhelöllisistä morsiuneidon mekoista, jotka morsian on pakottanut naiset pukemaan ylleen jotta tämä itse erottuisi joukosta edukseen. Harvoin enää näin käy, vaan morsiusneidon leningit halutaan valita yhdessä, yhteistuumin. Moni morsian kuitenkin haluaa, että morsiusneitojen värikoodi olisi yhtenäinen.

Heti ensimmäiseksi kannattaa unohtaa ajatus siitä, että olisit metsästämässä mekkoja, joita morsiusneidot voisivat käyttää myös myöhemmin – harva kuitenkaan tekee niin. Keskity siis mieluummin muihin yksityiskohtiin morsiusmekkoja metsästäessäsi.

Vinkit: Näin valitset morsiusneidoille mekot


1. Hanki ensin oma hääpukusi ja vasta sitten morsiusneitojen leningit. Katso omaa häämekkoasi ja mieti omaa tyyliäsi: oletko klassinen morsian, moderni vai kenties vintage-henkinen? Morsiusneitojen mekoissa kannattaa nimittäin olla sama tunnelma tai elementti, kuin omassasi. Jos sinulla suuri, pöyheä pitsimekko kuin prinsessalla, morsiusneitojen yksinkertaiset kotelomekot ilman mitään sen suurempia koristeita saa heidät näyttämään siltä, että he olisivat eksyneet vääriin häihin.

2. Värillä on väliä sekä morsiamelle että morsiusneidoille. Älä pakota ketään pukeutumaan väriin, joka ei tunnu omalta tai on vahvalla inhokkilistalla.

Esimerkiksi ruskeanharmaa tai prossinen väri ovat ollut suosittuja morsiusmekkojen parissa, mutta ne eivät kuitenkaan sovi kaikille ihon sävyille.  Kiinnitä myös huomiota morsiusneitojen hiustenväriin: esimerkiksi punapäille eivät sovi mitkä tahansa värit.

Jos vain mahdollista, voit puetuttaa morsiusneidot kahteen eri väriin: osa esimerkiksi turkoosiin, osa puolestaan vaaleaan fuksiaan, tai pinkkiin ja tummaan koralliin. Jos haluat, voit myös valita yhden mallin eri väreissä.

3. Olet varmaan ottanut hääkoristeluissa huomioon hääpäivän ajankohdan kuukaudet ja vuodenajat: syksyllä käytetään ruskavärejä, keväällä vaaleita ja hentoja sävyjä. Ota tämä myös huomioon valitessanne morsiusneidoille sopivia mekkoja materiaaleja myöten: kesällä mekkojen kannattaa olla hengittävät, talvella puolestaan paksumpikin kangas käy.

4.Pyri olemaan joustava – tiettyyn pisteeseen saakka. Jokaiselle morsiusneidolla on varmasti oma mielipide siitä, millainen täydellisen morsiusneidon mekon kuuluisi olla, mutta liian monet eriävät mielipiteet voivat tehdä koko prosessista hankalaakin hankalamman. Yksi hyvä keino on valita yksi ja samainen mekko, jossa on erilaiset kaula-aukot: jokainen saisi valita mieluisansa. Toinen idea on, että morsian valitsee värin ja kankaan ja jokainen morsiusneito voisi valita tai teetättää mekosta omalle vartalomallilleen sopivan mallin.

5.Muista, että kyseessä on sinun hääsi, sinun suuri päiväsi. Älä ota pakkomielteeksesi miellyttää kaikkia, koska se on usein mahdotonta. Pidä mielesi avoinna ja pyri olemaan ymmärtäväinen, mutta voit toki muistuttaa morsiusneitojasi siitä, että heidän kuuluu olla nyt sinun tukenasi ja auttaa sinua toteuttamaan sinun visiosi. Keskustelkaa yhdessä, ideoikaa yhdessä ja käykää sovittelemassa mekkoja yhdessä. Älä sorru siihen, että vain ja ainoastaan sinä päätät, kyselemättä morsiusneitojen mielipidettä: muutoin saatat kohdata mutrusuita hääpäivänäsi.Lue myös:

    Uusimmat